ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Επιμελητήριο Χανίων παρουσιάστηκε το πρόγραμμα για την μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε ΒΕΠΕ και Επιχειρηματικά Πάρκα

Για τους στόχους του προγράμματος «Μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε ΒΕΠΕ και επιχειρηματικά Πάρκα» ενημέρωσαν το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου τους ενδιαφερόμενους, στελέχη της Αναπτυξιακής Κρήτης στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου Χανίων.
Την εκδήλωση διοργάνωσε το Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Κρήτης – εταίρο του ενδιάμεσου φορέα του επιχειρηματικού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013 (ΕΠΑΝ) – ΕΦΕΠΑΕ.

Όπως τονίσθηκε στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσα από τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας, για τις επιχειρήσεις που θα μετεγκατασταθούν σε περιοχές Β.Ε.ΠΕ. και Επιχειρηματικά Πάρκα, δεδομένου ότι θα λειτουργούν σε οργανωμένους χώρους, καθώς και στην αντιμετώπιση των οχλήσεων που δημιουργούν και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εγκατεστημένες μεταποιητικές επιχειρήσεις εντός αστικού ιστού ή σε άλλες ακατάλληλες περιοχές ή σε περιοχές όπου επιβάλλεται η απομάκρυνση τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του άρθρου 75 του Ν. 3982/2011.
Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Κρήτης κ. Φραγκάκης «το Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων που αυτή τη στιγμή είναι κορεσμένο δεν μπορεί να δεχθεί νέες επιχειρήσεις, όμως στο πλαίσιο του νέου προγράμματος δίνεται η δυνατότητα σε μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις να αγοράσουν ακίνητα που πωλούνται σε ΒΙΟΠΑ με επιδότηση που φθάνει έως και τις 400 χιλ. ευρώ».
Στο περιθώριο της ενημέρωσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι «υπεγράφησαν τα τελικά συμβόλαια με τον ιδιοκτήτη γης στο νέο ΕΠΙΧΕΙΠΑ στα Κεραμειά και αφού σε σύντομο χρόνο ο φάκελος πάρει ΚΥΑ το έργο θα μπει στο ΕΣΠΑ».
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Επιμελητήριο Χανίων, τηλ. 28210-52329 κ. Μιχάλη Παπαβασιλείου.