Ένα πρόγραμμα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) που καλύπτει, μουσική, χορό, θέατρο, κινηματογράφο και άλλες δράσεις,  είναι μερικές από τις Πολιτιστικές προτάσεις που θα συναντήσει ο δημότης αλλά και ο  επισκέπτης  στον Δήμο Πλατανιά .

Ξεχωριστή παρουσία έχουν οι δράσεις του  9ου Φεστιβάλ “ΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ” το οποίο συνεχίζοντας την μορφή των τελευταίων χρόνων, δημιουργεί μια σειρά από βιωματικού χαρακτήρα δράσεις (οινογευσίες, γευσιγνωσίες, εμπειρίες σε χώρους παραγωγής τοπικών προϊόντων, μουσικοχορευτικές δράσεις κ.α) με στόχο την γνωριμία του τόπου μας, από τους επισκέπτες.

Συνεχίζεται για τρίτη χρονιά  σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων  η αναβίωση του θερινού σινεμά στην ενδοχώρα, με θέμα «ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ».

Σε συνεργασία με Πολιτιστικούς Συλλόγους ο Δήμος καλεί, τον κάθε δημότη ή επισκέπτη μας,  σε αποσπερίδες στις πλατείες, με αφορμή μια καλή ταινία.

Τέλος ο Δήμος Πλατανιά ευχαριστεί  τον  Περιφερειάρχη Κρήτης  κ. Σταύρο Αρναουτάκη,για τη σταθερή του στήριξη στο Φεστιβάλ του Δήμου μας,  το ΕΒΕ Χανίων και τον πρόεδρο του κ.Αντώνιο Ροκάκη, για τη συνέχιση και τη σταθερή  συνεργασία με  το Δήμο, καθώς  και το Χρυσό Χορηγό “ AVRA IMPERIAL” που στηρίζει διαχρονικά το Φεστιβάλ “Γη Πολιτισμός Τουρισμός”, όπως και το σύνολο των χορηγών που μας υποστηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια  και τα  ΜΜΕ του τόπου μας για τη στήριξη προβολής και ενημέρωσης, των δράσεων του Δήμου Πλατανιά.

Για όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις  του Δήμου Πλατανιά κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερώνεται από το site του Δήμου www.platanias.gr , τη σελίδα στο fb Δήμος Πλατανιά καθώς και στο fb/Visitplatanias. Επίσης και  από τον έντυπο οδηγό της ΈΠΟΦΕΚ και της Παγκρήτιας Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων που κυκλοφορεί με την στήριξη του Δήμου Πλατανιά  .