Πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου στον Προφήτη Ηλία Χανίων | 18 Μαρτίου 2018.
Διήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά στο πλαίσιο της επετείου του θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Tο Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, στις 19:00, στην αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης, στη Χαλέπα, θα γίνουν οι απονομές των βραβείων του ΙΣΤ΄ Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, που φέτος είχε θέμα «Η συμβολή της Ελλάδας στη νίκη κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο».
Την εκδήλωση οργανώνει το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Πολιτικό μνημόσυνο των Βενιζέλων
Tην Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στις 11:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στους Τάφους των Βενιζέλων, στον Προφήτη Ηλία Χανίων το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».
Ομιλητής θα είναι ο Christophe Chantepy, Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα.
Πριν από το μνημόσυνο θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κκ. Δαμασκηνού.