ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Επιμελητήριο Χανίων προσκαλεί τις Επιχειρήσεις & τους Παραγωγούς των Χανίων να συμμετάσχουν Δωρεάν & να συναντήσουν Αγοραστές – χωρίς Μεσάζοντες – στο «3o ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΘΗΝΑ – HELEXPO (ΜΑΡΟΥΣΙ) – 19 & 20 Απριλίου 2024 Κρητική διατροφή, Αγροτική Ανάπτυξη, Τουρισμός

Το Επιμελητήριο Χανίων συνδιοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Παγκρήτιο Forum στην Αθήνα για την προώθηση της Κρητικής διατροφής στην Ελληνική Αγορά, μετά την τεράστια επιτυχία του 1ου και 2ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ FORUM-ΑΘΗΝΑ τον περασμένο Μάιο 2022 και τον Φεβρουάριο 2023, αντίστοιχα, φέρνοντας στο ίδιο τραπέζι παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη με ξενοδόχους και εκπροσώπους Δικτυών  Διανομής από όλη την Ελλάδα.

Το «3o ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ & ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ – ΑΘΗΝΑ» θα πραγματοποιηθεί στο HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ (ΑΘΗΝΑ) στις 19 και 20 Απριλίου 2024, από τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Στόχος της καταξιωμένης διοργάνωσης είναι η προώθηση σε νέες αγορές των εξαιρετικών φρέσκων και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην Κρήτη, η ανάδειξη της εξαιρετικής τους ποιότητας και η διασύνδεση της Κρητικής διατροφής με την ευζωία, την αγροτική ανάπτυξη και τον τουρισμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μετά το 1ο Παγκρήτιο Forum στην Αθήνα, το 41% των παραγωγών και το 47% των αγοραστών δήλωσαν οτι προχώρησαν σε επιχειρηματικές συνεργασίες, γεγονός που αποδεικνύει οτι η μοναδική αυτή πρωτοβουλία για τα ελληνικά δεδομένα, είναι απόλυτα επιτυχημένη και εξαιρετικά χρήσιμη. Να σημειωθεί οτι τα παραπάνω ποσοστά αυξήθηκαν κατακόρυφα κατά τη δεύτερη διοργάνωση, καθώς το 53% των συμμετεχόντων παραγωγών και το 80% των αγοραστών δήλωσαν οτι έκλεισαν σημαντικές συμφωνίες.

Το 3ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM-ΑΘΗΝΑ θα περιλαμβάνει προκαθορισμένες ΔΩΡΕΑΝ ημίωρες συναντήσεις (Β2Β) για τη διάθεση φρέσκων και μεταποιημένων κρητικών αγροτικών προϊόντων στα ξενοδοχεία της χώρας και στην ευρύτερη ελληνική αγορά, μέσω των δικτύων διανομής. Στο πρόγραμμα του FORUM θα ενταχθούν και παράλληλες δράσεις, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να γνωρίσει τα κρητικά προϊόντα.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2022 για πρώτη φορά και επαναλήφθηκε το  Φεβρουάριο του 2023 για δεύτερη χρονιά με μεγάλη επιτυχία, παρέχοντας την ευκαιρία σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν προϊόντα απ’ ευθείας από τους παραγωγούς και τους μεταποιητές και να χτίσουν μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές. Να σημειωθεί ότι κατά το 2ο  ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM στην Αθήνα το Φεβρουάριο 2023 συμμετείχαν 110 εκπρόσωποι 63 εταιρικών ομίλων, που  περιλαμβάνουν συνολικά, περίπου 800 ξενοδοχεία, Super Market, Δίκτυα Διανομής, Delicatessen & εστιατόρια και 149 παραγωγοί και μεταποιητές από την Κρήτη πραγματοποιώντας συνολικά περισσότερες από 17.000 Β2Β συναντήσεις.

Το 3ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM-ΑΘΗΝΑ έχει τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) καθώς και την έμπρακτη συμπαράσταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων. Σημαντικοί υποστηρικτές  της διοργάνωσης είναι Aegean Airlines και οι Μινωικές Γραμμές, παρέχοντας εκπτώσεις για τη μετακίνηση των παραγωγών από την Κρήτη.

Η συμμετοχή στο κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων της Κρήτης, αλλά και τους εκπροσώπους Ξενοδοχείων και Δικτύων Διανομής από όλη την Ελλάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί/μεταποιητές από την Κρήτη καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 στο Επιμελητήριο Χανίων – υπεύθυνη κα Βασιλική Ζερβουδάκη: τηλ: 28210-52329, e-mail: epimel@chania-cci.gr και zervoudaki@chania-cci.gr.

Εναλλακτικά, μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις συμμετοχής μέσω ειδικής πλατφόρμας on line στο σύνδεσμο: https://aitiseis.ebeh.gr/pagkritio-athina-2024