ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τελική Ενημερωτική Εκδήλωση στα Χανιά.

To Επιμελητήριο Χανίων, ως επικεφαλής εταίρος του έργου με τίτλο «Ανάπτυξη Διασυνοριακού Δικτύου Προώθησης Αειφόρου Παράκτιου Τουρισμού» και ακρωνύμιο CROSS-COASTAL-NET, διοργάνωσε την Τελική Ενημερωτική Εκδήλωση του έργου στα Χανιά την Πέμπτη 17 Αυγούστου στην αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Δημήτρης Μουντάκης, μέλος του Δ.Σ. και Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Χανίων, ενώ ο κ. Βασίλης Σιωμάδης, επιστημονικός συνεργάτης του Επιμελητηρίου Χανίων, παρουσίασε τα αποτελέσματα του έργου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του ευρύτερου επιχειρηματικού κόσμου που δραστηριοποιείται στον τουρισμό στην περιοχή, ενώ συμμετείχαν με παρουσιάσεις ο Δρ. Ευάγγελος Κυριακού, ειδικός σε θέματα διαχείρισης Τουριστικών προορισμών, ο οποίος παρουσίασε το Γαστρονομικό τουριστικό πακέτο για την ευρύτερη περιοχή του Μπάλου που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου και ο κ. Δημήτρης Ζοπουνίδης, Ιδρυτής του Παρατηρητηρίου Αεροπορικού Κλάδου Κρήτης (Crete Aviation Observatory) και μέλος της Ομάδας της Έρευνας Τουρισμού του ΜΑΙΧ, ο οποίος αναφέρθηκε στην Έρευνα και την Ανάλυση Πτήσεων και Αεροπορικών Εταιρειών στον Διεθνή Αερολιμένα Χανίων «Δασκαλογιάννης».

Το έργο CROSSCOASTALNET επιχειρεί να εισαγάγει για πρώτη φορά στην κοινή διασυνοριακή περιοχή καινοτόμες πολιτικές αειφόρου τουριστικής διαχείρισης των παράκτιων περιοχών. Οι πολιτικές αυτές σχεδιάζονται με την ενεργό συμμετοχή των εμπλεκομένων μερών, μέσα από την ίδρυση και λειτουργία πρότυπων Κοινοτήτων Προστασίας και Ανάδειξης Παράκτιων Οικοσυστημάτων, αλλά και με την υποστήριξη των πλέον σύγχρονων μοντέλων μέτρησης της φέρουσας ικανότητας.

Ανάμεσα στους στόχους του έργου είναι η προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου και της βιοποικιλότητας των ευαίσθητων παράκτιων περιοχών Natura 2000 της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και της Επαρχίας Πάφου, η ανάδειξη νέων εναλλακτικών τουριστικών προορισμών πέριξ των προαναφερομένων παράκτιων περιοχών Natura 2000 καθώς και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων και επισκεπτών αλλά και η ενίσχυση της διαχειριστικής ικανότητας των τοπικών κοινοτήτων σε θέματα προστασίας και ανάδειξης των φυσικών πόρων

 

Το έργο CROSSCOASTALNET συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Τ.Π.Α.) και από Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.