ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρουσιάστηκαν στους Χανιώτες Επιχειρηματίες οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες των δράσεων: «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» & «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027».

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα από το Επιμελητήριο Χανίων και την Αναπτυξιακή Κρήτης/ ΕΦΕΠΑΕ με τη συνεργασία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027», στο πλαίσιο της διαρκούς στρατηγικής τους συνεργασίας με στόχο τη συστηματική προώθηση και αποτελεσματική διαχείριση των Ευρωπαϊκών Κοινοτικών πόρων προς όφελος της ανάπτυξης της τοπικής Οικονομίας.

Η Επιχειρηματική κοινότητα των Χανίων ενημερώθηκε αναλυτικά από τα στελέχη της Αναπτυξιακής Κρήτης με επικεφαλής τους τον Γενικό Διευθυντή, κ. Αριστείδη Φραγκάκη. Αφού παρουσίασαν τις αναπτυξιακές στρατηγικές ευκαιρίες και τις χρηματοδοτικές προκλήσεις που έχει μπροστά της η Χανιώτικη Οικονομία και οι επιχειρήσεις της, στη συνέχεια ανέλυσαν και συζήτησαν με τους ενδιαφερόμενους το περίγραμμα και τη στόχευση των χρηματοδοτικών δράσεων: «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» & «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027».

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, παρουσία των θεσμικών εκπροσώπων της τοπικής Οικονομίας, όπως του κ. Αντώνη Παπαδεράκη, Αντιπεριφερειάρχη στους τομείς Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας, Κοινωνικής Οικονομίας, του κ. Κυριάκου Κώτσογλου, Αντιπεριφερειάρχη στον τομέα Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του κ. Παντελή Πετσετάκη, Προέδρου τμ. Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κλπ.

Από την πλευρά του, ο κ. Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, καλωσορίζοντας τους εισηγητές και τους δεκάδες επιχειρηματίες έδωσε έμφαση στα εξής: «Η Επιχειρηματική μας κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ιδιαίτερα «ταραγμένη» περίοδο αλλεπάλληλων κρίσεων της παγκόσμιας και της τοπικής μας Οικονομίας. Δυστυχώς, περισσότερο από μια δεκαετία είμαστε αναγκασμένοι να επιχειρούμε σε ένα προβληματικό περιβάλλον ελλιπούς χρηματοδότησης. Το Επιμελητήριο Χανίων με την ενεργό στήριξη της Αναπτυξιακής Κρήτης ενημερώνουμε διαρκώς τα μέλη μας για κάθε ευκαιρία χρηματοδότησης, με ιδιαίτερη έμφαση σε κρίσιμους τομείς για το Μέλλον της Χανιώτικης Οικονομίας, όπως κάναμε σήμερα για τον Ψηφιακό μετασχηματισμό και την Πράσινη Μετάβασή τους στην Αειφόρο εποχή».