ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαζική Προσφορά Αίματος & Έμπρακτη Εκδήλωση Αγάπης των Χανιωτών για τους τραυματίες της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Σήμερα, τo Επιμελητήριο Χανίων με την πολύπλευρη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων διοργάνωσε Αιμοδοσία για την πολύτιμη προσφορά αίματος προς τους δεκάδες συνανθρώπους μας που τραυματίστηκαν σοβαρά στο τραγικό σιδηροδρομικό ατύχημα των Τεμπών.

Και αυτή την κοινωνική πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Χανίων στήριξε δυναμικά η Χανιώτικη Κοινωνία, καθώς συμμετείχαν περισσότεροι από 100 πολίτες, σε συνδυασμό με την τοπική Επιχειρηματική κοινότητα, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν σε λίγες μόνο ώρες 70 φιάλες αίματος για τα δοκιμαζόμενα θύματα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνης Ροκάκης, μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του θεσμικού φορέα, συμμετέχοντας ενεργά στη σημερινή προσπάθεια τόνισε τα εξής: «Η Χανιώτικη Κοινωνία και η Επιχειρηματική μας Κοινότητα αποδείξαμε για μια ακόμη φορά ότι κάθε πρόκληση και κάθε πλήγμα, όσο επώδυνα κι αν είναι, αντιμετωπίζονται μόνο με ενότητα και συλλογική δράση. Ιδιαίτερα συγκινητική και η δυναμική προσφορά πολλών νέων ανθρώπων και των Ακαδημαϊκών ιδρυμάτων των Χανίων. Ευχαριστώ θερμά και τις διοικήσεις, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Νοσοκομείου, όπως και του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, για την άμεση ανταπόκρισή τους στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας μας. Είναι πραγματικά υπέροχο το γεγονός ότι μαζί με εκατοντάδες συμπολίτες μας σήμερα οι επιχειρηματίες των Χανίων κατορθώσαμε να στείλουμε ένα ουσιαστικό δώρο Αγάπης και Ελπίδας στους συνάνθρωπούς μας – θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού ατυχήματος των Τεμπών».