ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Επιμελητήριο Χανίων ανοίγει τις πύλες του νέου «Φεστιβάλ Γης – Άνθρωποι & Προϊόντα» στη Δυτική Τάφρο με προνομιακούς όρους συμμετοχής αποκλειστικά για τα μέλη του.

Το Επιμελητήριο Χανίων εγκαινιάζει έναν ακόμα νέο ανοιχτό και δυναμικό θεσμό με επίκεντρο την πόλη μας, στην καρδιά του Χανιώτικου καλοκαιριού, εκσυγχρονίζοντας και διευρύνοντας, μετά από μερικές δεκαετίες, τον «Αγροτικό Αύγουστο». Το Επιμελητήριο Χανίων πρωτοπορεί και συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης και τους Δήμους των Χανίων τις πολυδιάστατες εκδηλώσεις με τίτλο:

«Φεστιβάλ Γης – Άνθρωποι και Προϊόντα»

  • Κεντρικό μήνυμα: «ΧΑΝΙΑ: Τόπος να ‘ρθεις. Τρόπος να ζεις».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πρόσφατα αναπλασμένη και υψηλής αισθητικής περιοχή της Δυτικής Τάφρου της παλιάς πόλης των Χανίων, μεταξύ 20-24 Ιουλίου.

Σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση σχεδιάσαμε μια πολυδιάστατη και ελκυστική ευκαιρία για τους χιλιάδες επισκέπτες των Χανίων να γευτούν τα κορυφαία προϊόντα της Κρητικής Γης και Μεταποίησης, αναδεικνύοντας και προωθώντας με τον καλύτερο τρόπο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τον πλούτο του τόπου μας. Επιπλέον προτεραιότητά μας είναι και η ουσιαστική ενίσχυση των παραγωγών των Χανίων μέσω δράσεων ενημέρωσης, δικτύωσης και βελτίωσης πρακτικών καλλιέργειας και τυποποίησης.

Μέσα από περίπτερα παραγωγών, επιχειρήσεων, δήμων, ιδρυμάτων και φορέων, με παράλληλες ενημερωτικές συζητήσεις-παρουσιάσεις και ποικίλο πολιτιστικό πρόγραμμα, όπως και δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, η Οργανωτική Επιτροπή φιλοδοξεί οι εκδηλώσεις του νέου θεσμού «Φεστιβάλ Γης» να συμβάλουν ουσιαστικά στην προβολή του φυσικού, παραγωγικού και πολιτιστικού μας πλούτου, στο πλαίσιο μιας γιορτής ψυχαγωγίας και γεύσεων για τους Χανιώτες που ταυτόχρονα θα αποτελέσει και ευκαιρία γνωριμίας με όλες τις πτυχές του τόπου μας για τους χιλιάδες ξένους επισκέπτες.

Σε μια μακρά περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, το Επιμελητήριο Χανίων, επιπλέον της επένδυσής του στην υλοποίηση της διοργάνωσης, δίνει προτεραιότητα στην προσιτή και αποτελεσματική προώθηση κάθε επιχείρησης των Χανίων, η οποία αποτελεί τακτοποιημένο μέλος του και επιθυμεί να συμμετάσχει στο 4ήμερο φεστιβάλ πουλώντας τα προϊόντα της. Σε αυτές θα παρέχει προνομιακή έκπτωση συμμετοχής -20% (σύνολο €400+ΦΠΑ).

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ με αποκλειστικό σκοπό να παρουσιάσουν – χωρίς πώληση – τα προϊόντα τους, θα απολαύσουν μηδενικό κόστος συμμετοχής χωρίς βέβαια αυτό να λειτουργεί περιοριστικά σε περίπτωση που επιθυμούν να συνεισφέρουν στο σημαντικό οργανωτικό κόστος, μέσω μια χορηγίας και να τύχουν της ανάλογης προβολής.

Τέλος, οι Χανιώτικες επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν στην πρώτη χρονιά του καινοτόμου «Φεστιβάλ Γης» θα εξασφαλίζουν αυτόματα την επιλογή και για πρόσθετα προνόμια, σε περίπτωση που επιθυμούν να συμμετάσχουν, και στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, κάτι που θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν γραπτά στην αίτηση συμμετοχής τους.

 Πληροφορίες από τις αναλυτικές ανακοινώσεις και δηλώσεις ενδιαφέροντος συμμετοχής από παραγωγούς, επιχειρήσεις, ιδρύματα και φορείς μέχρι τις 8 Ιουλίου μέσω της ιστοσελίδας www.panetaik.gr ή στο e-mail: festivalgis@chania.gr, καθώς και στο τηλ.28213-40114.