ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο νέος πρέσβης του Βασιλείου του Μαρόκο στην Ελλάδα ξεκίνησε τις επιχειρηματικές του επαφές στη χώρα από τα Χανιά και το Επιμελητήριό τους.

Σήμερα, ο κ. Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, είχε την τιμή να υποδεχτεί στα γραφεία του θεσμικού φορέα της Επιχειρηματικότητας τον νέο Πρέσβη του Βασιλείου του Μαρόκο στην Ελλάδα, κ. Μοhammed Sbihi.

Ο κ. Sbihi τόνισε στον κ. Ροκάκη ότι γνωρίζει πολύ καλά τη δυναμική επιχειρηματική κοινότητα των Χανίων, η οποία από τη Μινωική κιόλας περίοδο διαδραματίζει σημαντικό εμπορικό ρόλο στους θαλάσσιους δρόμους της Μεσογείου και για το λόγο αυτό επέλεξε να ξεκινήσει την επίσκεψή του στα σημαντικά επιχειρηματικά κέντρα της χώρας από τη Δυτική Κρήτη.

Ο κ. Ροκάκης από πλευράς του τόνισε κατά τη συνάντηση ότι καθώς τον Ιούνιο του 2019, το 14ο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Μαρόκου δρομολόγησε την επανεκκίνηση των πολιτικών σχέσεων μεταξύ της ΕΕ και του Βασιλείου, η Χανιώτικη επιχειρηματική κοινότητα είναι σε θέση να συμβάλει ουσιαστικά στην επανεκκίνηση της Ελληνο-Μαροκινής σχέσης κοινής ευημερίας και ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων παρουσίασε στον εκπρόσωπο του Μαρόκο την εξαιρετική ποιότητα και διεθνή φήμη των προϊόντων του Χανιώτικου πρωτογενή τομέα, ο οποίος σε συνδυασμό με την ηγετική θέση του πολυδιάστατου Τουριστικού προϊόντος και το σύγχρονο μεταποιητικό τομέα συνθέτουν έναν ολοκληρωμένο και ελκυστικό οικονομικό πόλο αναπτυξιακών εύκαιρών.

Οι δύο πλευρές, μετά την πρώτη διερευνητική συνεργασία, δεσμεύτηκαν να αναζητήσουν στο άμεσο μέλλον και σε τεχνικό-υπηρεσιακό επίπεδο συγκεκριμένους τρόπους ανάπτυξης των διμερών επιχειρηματικών σχέσεων, όπως σε στρατηγικό επίπεδο προσδιορίστηκαν σήμερα και να επανέλθουν με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης.