ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έναρξη Αιτήσεων Συμμετοχής για τους Χανιώτες Παραγωγούς & Μεταποιητές στο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων, το οποίο Συνδιοργανώνεται από το Επιμελητήριο Χανίων για Πρώτη Φορά στην Αθήνα (Ολυμπιακό Στάδιο) μεταξύ 27 & 28 Μάϊου. Θέμα: «Κρητική διατροφή, Ευζωία, Αθλητισμός, Αθλητικός Τουρισμός».

Το Επιμελητήριο Χανίων  ανακοινώνει ότι το «Παγκρήτιο Φόρουμ» για την προώθηση της Κρητικής διατροφής στα ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής της χώρας θα διοργανωθεί  για πρώτη φορά στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ), στις 27 και 28 Μαΐου. Η διοργάνωση μπαίνει σε «τροχιά υλοποίησης» άμεσα με την έναρξη της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχής των ενδιαφερόμενων παραγωγών και επιχειρήσεων μεταποίησης αγροτικών προϊόντων των Χανίων.

Καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση της διοργάνωσης της Αθήνας διαδραμάτισε η αποδοχή της κοινής πρότασης των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, με στρατηγικό στόχο τη διασύνδεση της Κρητικής Διατροφής με την Ευζωία, τον Αθλητισμό και τον αθλητικό Τουρισμό με την έμπρακτη συμπαράσταση της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων».

Το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ θα περιλαμβάνει προκαθορισμένες ΔΩΡΕΑΝ ημίωρες συναντήσεις (Β2Β) για τη διάθεση φρέσκων και μεταποιημένων Κρητικών αγροτικών προϊόντων στα ξενοδοχεία της χώρας και στην ευρύτερη ελληνική αγορά, μέσω των δικτύων διανομής. Στο πρόγραμμα του ΦΟΡΟΥΜ θα ενταχθούν και παράλληλες δράσεις, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να γνωρίσει τα Κρητικά προϊόντα.

Η συμμετοχή στο κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός είναι ΔΩΡΕΑΝ όχι μόνο για τους παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων της Κρήτης, αλλά και τους εκπροσώπους Ξενοδοχείων και Δικτύων Διανομής από όλη την Ελλάδα.

Η καταξιωμένη διοργάνωση είναι ήδη θεσμός τα τελευταία χρόνια που πραγματοποιείται στην Κρήτη, έχει βραβευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν προϊόντα  απ’ ευθείας από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον προηγούμενο μήνα το 10ο Παγκρήτιο Φόρουμ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (19/03) πέτυχε περισσότερες από 16.400 επιχειρηματικές συναντήσεις!

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Αντώνης Ροκάκης, δήλωσε για την πρωτοβουλία: «Σε μια έντονα ταραγμένη περίοδο για τον παγκόσμιο Αγροδιατροφικό τομέα και την Επισιτιστική εφοδιαστική αλυσίδα, το Επιμελητήριο Χανίων σε διαρκή συντονισμό και με τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της Κρήτης αναλαμβάνει μια ακόμα δυναμική πρωτοβουλία  – αυτή τη φορά σε στρατηγική συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού –  δημιουργώντας και στην Αθήνα έναν ακόμα αποτελεσματικό θεσμό προώθησης της ποιοτικής υπεραξίας της Κρητικής Γης, των ανθρώπων και των επιχειρήσεών της. Καλούμε τους παραγωγούς και τις μεταποιητικές επιχειρήσεις του τόπου μας να αξιοποιήσουν το νέο θεσμό που τους προσφέρει δωρεάν την ευκαιρία να αναζητήσουν απευθείας νέες αγορές για τα προϊόντα τους, χωρίς μεσάζοντες».

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 6 Μαΐου στον παρακάτω σύνδεσμο: https://aitiseis.ebeh.gr/pagkritio-forum-athina.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Χανίων, υπεύθυνη κα Βασιλική Ζερβουδάκη τηλ: 28210 52329, email: zervoudaki@chania-cci.gr.