ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενημέρωση μελών Επιμελητηρίου Χανίων | Διακήρυξη Μεσογειακής Διατροφής με σκοπό την ανάδειξη τοπικών ταυτοτήτων και προϊόντων των χωρών της Μεσογείου από το διεθνές δίκτυο «Mediterranean Diet Network».

Η Διακήρυξη Μεσογειακής Διατροφής αφορά επιχειρήσεις και φορείς που προάγουν με τα προϊόντα/υπηρεσίες τους τις διατροφικές και πολιτισμικές αξίες της Μεσογείου που κατέχει ένα από τα πιο υγιεινά διατροφικά συστήματα στον κόσμο.

Η Διακήρυξη έχει θεσπιστεί από το διεθνές δίκτυο Mediterranean Diet Network (MD.net) που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg Med 2014-2020 με σκοπό να αναδείξει τοπικές ταυτότητες και προϊόντα από τις χώρες της Μεσογείου.

Απώτερος στόχος είναι να καταστεί η Μεσογειακή Διατροφή (MD) κομβικό σημείο γαστρονομικού τουρισμού και κατ’ επέκταση πόλος έλξης για σταθερές ροές ταξιδιωτών από την υφήλιο. Στο διεθνές αυτό δίκτυο, η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει ως εταίρος του Ευρωπαϊκού Έργου εκπροσωπώντας την Ελλάδα και ενημερώνει φορείς, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας για το πώς να υποβάλουν αίτηση, να παραλάβουν το διεθνές αυτό σήμα και να ενταχθούν στο δυναμικό δίκτυο.

Για περαιτέρω πληροφορίες μεταβείτε  στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης:

https://www.crete.gov.gr/enimerosi/programmata-erga/diaperifereiaka-programmata/interreg/diakiryxi-gia-ti-mesogeiaki-diatrofi/

Για να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτηση σας πατήστε τον εξής σύνδεσμο:

https://mdnet.dietamediterranea.com/el/med-diet-declaration-gr/

Στη συνέχεια επιλέξτε το “Έντυπο αίτησης για έγκριση”.

Όσοι παραλαμβάνουν το σήμα του δικτύου, μπαίνουν στον ψηφιακό χάρτη της Μεσογείου που έχει δημιουργήσει το Δίκτυο. Επίσης, τους επόμενους μήνες μπορούν να συμμετέχουν (προαιρετικά) σε κάποια σεμινάρια ενδυνάμωσης του branding της επιχείρησής τους για το πώς να αξιοποιήσουν επικοινωνιακά το σήμα της Διακήρυξης που θα παραλάβουν. Καθώς επίσης και σε κάποια σεμινάρια για καλές πρακτικές καινοτομίας που θα συνδιοργανώσει η Περιφέρεια με Δήμους ή Επιμελητήρια.

Η αίτηση/παραλαβή του σήματος καθώς και τα σεμινάρια προσφέρονται δωρεάν από την Περιφέρεια Κρήτης, δίχως οικονομική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις.