ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλυπητήριο Μήνυμα Προέδρου Επιμελητηρίου Χανίων | «Μίκης Θεοδωράκης: ο ασυμβίβαστος Χανιώτης που πρόβαλε τον τόπο μας στα πέρατα του κόσμου».

Σήμερα, όπως όλοι οι Έλληνες, και η επιχειρηματική κοινότητα των Χανίων, αποχαιρετούμε τον Μίκη Θεοδωράκη, έναν αληθινό πνευματικό ηγέτη, ο οποίος δεν έλειψε ποτέ από την πρώτη γραμμή του διαρκούς αγώνα του λαού μας για εθνική κυριαρχία και πρόοδο.

Ως γνήσιος Χανιώτης, στάθηκε ασυμβίβαστος απέναντι στο Άδικο και την Ανισότητα, ενώ τίμησε και τον τόπο μας και με το σπουδαίο έργο του, προβάλλοντας τον τόπο μας στα πέρατα του κόσμου.

Ας τον τιμήσουμε κι εμείς με τις πράξεις μας, με οδηγό τις δική του πίστη στην εθνική ενότητα: «Πιστεύω πως ο μοναδικός δρόμος για να κερδίσουμε τη μάχη μπροστά στην ιστορία και στον πολιτισμό, είναι η Ενότητα του έθνους. Όχι ενότητα συμβατική, σκόπιμη, τακτική, αλλά ενότητα ουσιαστική. Ενότητα όλων των Ελλήνων! Σήκωσα τα βάρη του διχασμού. Όμως είμαι έτοιμος να δώσω το χέρι και να ξεχάσω για πάντα τα απάνθρωπα μαρτύρια και τις εξορίες, της αναγέννησης της Πατρίδας»

 Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων

Αντώνης Ροκάκης