ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Επιχειρηματική Κοινότητα στο Πλευρό της Αθλητικής Οικογένειας των Χανίων. Η ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού στρατηγικός στόχος του Επιμελητηρίου Χανίων για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος.

Σε μια από τις πλέον κρίσιμες περιόδους για το Αύριο της Χανιώτικης Κοινωνίας, εξαιτίας των σκληρών και πολυεπίπεδων συνεπειών της πανδημίας COVID-19, ο θεσμικός φορέας της Επιχειρηματικής κοινότητας των Χανίων στήριξε έμπρακτα – χορηγικά μια από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις της περιφερειακής ενότητας, το διεθνές μίτινγκ στίβου «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ – ΧΑΝΙΑ 2021», η οποία παρά τις αντίξοες συνθήκες ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή 29 – 30 Μαΐου.

Στα Χανιά χτύπησε ξανά η «καρδιά» του Ευρωπαϊκού στίβου, αφού τα Βενιζέλεια-Χανιά προσέλκυσαν 140 αθλητές & αθλήτριες από 26 χώρες της από όλο τον κόσμο, οι οποίοι αγωνίστηκαν στο μίτινγκ της ευρωπαϊκής κατηγορίας “ΕΑΑ Bronze” και με τις επιδόσεις που πέτυχαν διεκδικήσαν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο και στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο Αθλητικός Τουρισμός κατέχει ήδη το 12% της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, ενώ στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες αντιστοιχεί στο 20% του κλάδου, με αποτέλεσμα τα Χανιά με τις άριστες κλιματολογικές συνθήκες και τις ποιοτικές δυνατότητες φιλοξενίας να διαθέτουν τεράστια στρατηγικά περιθώρια για να εμπλουτίσουν περαιτέρω το τουριστικό τους προϊόν, με την προϋπόθεση βέβαια της αναγκαίας αναβάθμισης και των αθλητικών τους υποδομών.

Οι πρόεδροι των συνδιοργανωτών συλλόγων, του  Αθλητικού Ομίλου Χανίων «Ο ΚΥΔΩΝ» και του «Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος» κ.κ. Σάκης Κουβάτσος και Γιώργος Γιατρουδάκης, σε κοινή τους δήλωση τόνισαν: «Ευχαριστούμε ειλικρινά τον Πρόεδρο, Αντώνη Ροκάκη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χανίων και στο πρόσωπό τους την επιχειρηματική κοινότητα του τόπου μας, η οποία σε μια τόσο δύσκολη φάση για την τοπική Οικονομία αποφάσισαν να μας στηρίξουν ενεργά. Είμαστε βέβαιοι ότι η διεθνής προβολή και οι εκατοντάδες αθλητές και συνοδοί που προσελκύουν τα Βενιζέλεια-Χανιά κάθε χρόνο μπορούν να προσφέρουν μια εξαιρετική ώθηση στη στρατηγική ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού στον τόπο μας».