ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Επιμελητήριο Χανίων Τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και Συμμετέχει στη Μεγάλη Διαδικτυακή Γιορτή «Γυναίκα Σημαίνει…».

Το Επιμελητήριο Χανίων, στο πλαίσιο της στρατηγικής προτεραιότητάς του για την ισότιμη ανάπτυξη της επιχειρηματικής κοινότητας των Χανίων, τιμά σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σε μια κρίσιμη καμπή της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας εξαιτίας των σκληρών συνεπειών της πανδημίας Covid-19.

Σήμερα, Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, η Ασπασία Λουπάκη, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), συμμετείχε ενεργά ως μέλος του Δ.Σ. και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Χανίων στους εορτασμούς της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, μαζί με σημαντικές προσωπικότητες της πατρίδας μας, σε με μία μεγάλη διαδικτυακή γιορτή με τίτλο «Γυναίκα Σημαίνει…», η οποία συντονίστηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους και έστειλαν τα μηνύματά τους, καταξιωμένες γυναίκες από την πολιτική, τον επιμελητηριακό, τον  επιχειρηματικό, τον καλλιτεχνικό, τον αθλητικό και τον κοινωνικό στίβο, αλλά και άνδρες που έχουν προσφέρει πολλά στην κοινωνική δικαιοσύνη, όπως Όλγα Κεφαλογιάννη, Έφη Αχτσιόγλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Σοφία Σακοράφα, Θεοφανία Παπαθωμά, Εύα Καϊλή, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Δημήτρης Γραμματικογιάννης.

Η Ασπασία Λουπάκη στην παρέμβασή της στην εκδήλωση τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο πολυδιάστατος και καθοριστικός ρόλος των γυναικών αποτελεί κρίσιμο πυλώνα κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης, ειδικά σε αυτήν την τόσο κρίσιμη για την Κοινωνία και την Οικονομία περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι πολύτιμες αξίες της Οικογένειας και του Ανθρωπισμού, με επίκεντρο τη Γυναίκα, αναμφίβολα διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ιδιαίτερα στην ζωτική μάχη για περιορισμό των υγειονομικών επιπτώσεων της κρίσης. Σύντομα, η Εθνική μας Οικονομία για να σταθεί ξανά στα πόδια της θα αναζητήσει – όπως και στο παρελθόν – όραμα και δυναμισμό από τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, η οποία όπως πάντοτε θα πρωτοστατήσει και στην Ανάκαμψη».