ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Επιχειρηματική Κοινότητα των Χανίων στο Πλευρό των Γενναίων Παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ.

Παρουσίαση του Πρωτοποριακού Προγράμματος Αγάπης «Βήματα Ζωής» από την Πρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, κα Παρασκευή Ορφανουδάκη & Έμπρακτη Στήριξη από το Επιμελητήριο Χανίων.

Σε μια από τις πλέον κρίσιμες περιόδους για το Αύριο της Χανιώτικης Κοινωνίας, εξαιτίας των σκληρών και πολυεπίπεδων συνεπειών της πανδημίας COVID-19, η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, Παρασκευή Ορφανουδάκη, επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Χανίων για να παρουσιάσει στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα το Κοινωνικό Πρόγραμμα Αγάπης «Βήματα Ζωής» για τα αγωνιζόμενα παιδιά και να προτείνει την οικονομική στήριξη και από τον θεσμικό φορέα της. Η παρουσίαση του πρώτου φιλανθρωπικού σωματείου για παιδιά με αναπηρία στην Ελλάδα, το οποίο λειτουργεί από το 1937, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Χανίων.

Τα παιδιά που φροντίζει η ΕΛΕΠΑΠ Χανίων αντιμετωπίζουν καθημερινά μια δύσκολη πραγματικότητα και δίνουν το δικό τους αγώνα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Σημαντική για να συνεχίσουν το ίδιο γενναία και αισιόδοξα τις θεραπείες τους είναι η υποστήριξη των συνανθρώπων τους. Η ΕΛΕΠΑΠ, για να φτάσει άμεσα η βοήθεια Αγάπης της Χανιώτικης Κοινωνίας στα γενναία παιδιά της, σχεδίασε το πρόγραμμα χορηγικής υιοθεσίας θεραπειών. Όποιος ενδιαφερόμενος επιθυμεί να στηρίξει στην πράξη ένα γενναίο παιδί, έχει πλέον τη δυνατότητα να υιοθετήσει χορηγικά τις θεραπείες και το παιδαγωγικό του πρόγραμμα. Κάθε ιδιώτης ή και επιχείρηση μπορεί να συμβάλει ενεργά ώστε τα δυνατά παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ να κάνουν κάθε μέρα «Βήματα Ζωής», μικρά βήματα προόδου στην ανάπτυξή τους.

Η κα Παρασκευή Ορφανουδάκη, Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, τόνισε: «Ευχαριστώ ειλικρινά τον Πρόεδρο, Αντώνη Ροκάκη, τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Χανίων και στο πρόσωπό τους την επιχειρηματική κοινότητα του τόπου μας, η οποία για μια ακόμη χρονιά αποφάσισε να μας στηρίξει ενεργά. Περισσότερα από 180 παιδιά στα Χανιά δίνουν κάθε μέρα έναν θαυμάσιο αγώνα ζωής, ο οποίος χωρίς την αλληλεγγύη και την αγάπη του επιχειρηματικού κόσμου θα γινόταν δυσκολότερος. Το πρόγραμμα «Βήματα Ζωής» δίνει τη δυνατότητα για χορηγική «υιοθεσία» παιδιού με ευέλικτης αξίας μηνιαία συνδρομή μέσω της ιστοσελίδας της ΕΛΕΠΑΠ (https://elepap.gr/stirixe-mas/idiotis/ikonomiki-yiothesia/). Οι χορηγοί μας λαμβάνουν από εμάς τακτική ενημέρωση με μηνύματα για την πρόοδο του παιδιού που «υιοθέτησαν», μαζί με ζωγραφιές, εορταστικές κάρτες και άλλα συμβολικά δώρα».