ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επείγουσα και Ολοκληρωμένη Δέσμη Προτάσεων για την Επιβίωση της Επιχειρηματικής Κοινότητας και των Εργαζομένων στην Π.Ε. Χανίων.

Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Χανίων: «Είναι ώρα ευθύνης και ομοψυχίας. Περιβάλλουμε με εμπιστοσύνη και ελπίδα την Ελληνική Πολιτεία και τον Χανιώτη πρωθυπουργό της. Εργαζόμαστε σκληρά και με αυτοπεποίθηση για να σταθούμε ενωμένοι όρθιοι απέναντι στην ιστορική ευθύνη για το Αύριο του τόπου και των παιδιών μας. Τώρα είναι πλέον η ώρα της Ελληνικής κυβέρνησης να πράξει το δικό της χρέος, χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς υπεκφυγές».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χανίων συνεδρίασε εκτάκτως στο πλαίσιο της στρατηγικής προτεραιότητας για την αναβάθμιση του ενιαίου μετώπου που έχει ήδη συνδιαμορφώσει τις τελευταίες ημέρες ο Πρόεδρος του θεσμικού φορέα, Αντώνης Ροκάκης, στην Κοινωνία, την Επιχειρηματικότητα και την Απασχόληση με τη δυναμική συμμετοχή του συνόλου των Δημάρχων και του Εργατικού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου επικεντρώθηκαν ενεργά στην επεξεργασία και την όμοφωνη σύνθεση επείγουσας πολυδιάστατης δέσμης προτάσεων προς την Ελληνική Πολιτεία, η οποία θα ανακουφίσει της τοπικές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους από τις δεινές επιπτώσεις των έκτακτων και παρατεινόμενων μέτρων της Πολιτικής Προστασίας για την ανακοπή των κρουσμάτων Covid-19 στην Π.Ε. Χανίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χανίων βασίστηκαν στις εισηγήσεις των τεσσάρων τμημάτων (Τουριστικού, Εμπορικού, Μεταποιητικού και Υπηρεσιών), τα οποία συνεδρίασαν προηγουμένως με παράλληλες τηλεδιασκέψεις για να προετοιμάσουν εμπεριστατωμένα τις στοχευμένες προτάσεις του θεσμικού οργάνου ανά κλάδο της Χανιώτικης Οικονομίας.

Ακολουθούν οι ομόφωνες προτάσεις του Επιμελητηρίου Χανίων και η συνοδευτική επιστολή προς τους συναρμόδιους Υπουργούς:

Scan