ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Αγροτικός Αύγουστος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμος Χανίων, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και η Περιφέρεια Κρήτης θέλοντας να στηρίξουν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής και να δώσουν μια πνοή ανανέωσης στην διοργάνωση του Αγροτικού Αυγούστου, προγραμματίζουν να συμμετέχουν στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 13 Σεπτεμβρίου.
Στο πλαίσιο αυτό, χρηματοδοτούν το κόστος συμμετοχής για επιχειρήσεις, αγροτικούς συνεταιρισμούς, παραγωγούς αγροδιατροφικών προϊόντων, οικοτέχνες και χειροτέχνες παραδοσιακών κρητικών ειδών, που θα δηλώσουν συμμετοχή ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε αγορές εκτός της πόλης των Χανίων.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης υπογράμμισε: “Είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων, ο οποίος σε συνεργασία με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης, λαμβάνοντας υπόψη την κρίσιμη συγκυρία για την τοπική μας οικονομία λόγω του COVID-19, θέλουν να στηρίξουν την τοπική οικονομία χρηματοδοτώντας για πρώτη φορά την συμμετοχή τους στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.”
Οι συμμετέχοντες, θα πρέπει να είναι αυστηρά κρητικές επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως και τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 και ώρες από 08.00 έως 15.00 στο Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Χανίων στην Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Η.Χ. – Κ.Α.Μ. οδός Ακτή Ενώσεως και πλατεία Κατεχάκη. Για παραπάνω πληροφορίες στο τηλέφωνο 2821341613.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μαζί με την αίτηση τους να υποβάλλουν:
α) Την έναρξη επιτηδεύματος από τη Δ.Ο.Υ., στην οποία θα αναφέρονται οι κωδικοί αριθμοί δραστηριότητας. (ισχύει για όλους) και η έδρα της επιχείρησης.
β) Την άδεια ποτοποιού από το Τμήμα Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του Τελωνείου Χανίων (ισχύει για τους παραγωγούς ρακόμελου ή άλλων παραδοσιακών ηδύποτων).
γ) Την άδεια μικρού αποσταγματοποιού από το Τμήμα Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του Τελωνείου Χανίων (ισχύει για τους παραγωγούς τσικουδιάς).
δ) Την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας μικρής τυποποιητικής μονάδας μελιού από το τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (ισχύει για τους παραγωγούς μελιού).
ε) Την άδεια συσκευασίας και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων από τη Διεύθυνση Βιομηχανίας (ισχύει για όποιους παραγωγούς απαιτείται).
ζ) Υπεύθυνη δήλωση από τον συμμετέχοντα, στην οποία θα δηλώνονται τα προϊόντα με τα οποία θα συμμετέχει.
Τέλος, σημειώνεται πως θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, βάσει του χρόνου υποβολής της αίτησης.