ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για το μεταφορικό ισοδύναμο | Τηλεδιάσκεψη Περιφερειάρχη Κρήτης και προέδρων Επιμελητηρίων με τον Υπουργό Ναυτιλίας.

Τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη είχε προ ημερών ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν το μεταφορικό ισοδύναμο και η εφαρμογή του στην Κρήτη.

Συμμετείχαν η γενική γραμματέας του ΥΠΕΝ Χριστιάνα Καλογήρου και ο νομικός σύμβουλος Μανώλης Κουτουλάκης από πλευράς Υπουργείου.

Από την Κρήτη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης και οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης, Χανίων Αντώνης Ροκάκης, Ρεθύμνου Γεώργιος Γιακουμάκης και Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης και εκ μέρους του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης των Ελληνικών Νησιών ο κ. Νίκος Ρεϊζάκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα επιμέρους ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για το θέμα.

Στη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε αποδοχή των προτάσεων της Περιφέρειας Κρήτης και των παραγωγικών φορέων για την εξειδίκευση της εφαρμογής του μέτρου και έτσι τις επόμενες μέρες θα προχωρήσει περαιτέρω η συνεργασία για την πρακτική υλοποίησή του.