ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για την στήριξη των επιχειρήσεων | Συνάντηση στο Δήμο Αποκορώνου προέδρου ΕΒΕΧ και Δημάρχου.

Με θέμα συζήτησης την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του Αποκόρωνα συναντήθηκαν στο εκεί Δημαρχείο ο Δήμαρχος του ομώνυμου Δήμου με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων κ. Ροκάκη και τον α’ αντιπροέδρου κ.Χατζηδημητρίου. Το αντικείμενο της συνάντησης- συζήτησης ήταν η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του Αποκόρωνα, όπου υπήρξε ταύτιση απόψεων, αφού και οι δυο πλευρές επεσήμαναν την κρισιμότητα της παρούσας κατάστασης και το γεγονός της αναγκαιότητας, οι Δήμοι να συνεχίσουν να είναι βιώσιμοι για να μπορούν να συμπαρασταθούν στους δημότες και στις επιχειρήσεις.
Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΕΒΕΧ κ. Ροκάκη και τον αντιπρόεδρο κ. Χατζηδημητρίου για τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, νοικοκυριών και ευπαθών ομάδων που πρότεινε στα αρμόδια όργανα του Δήμου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες: Οι κκ. Ροκάκης και Χατζηδημητρίου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα μέτρα και εξήραν την προσπάθεια του Δήμου Αποκορώνου, ο οποίος με μέτρα δυσανάλογα του μεγέθους του στηρίζει την τοπική κοινωνία.
Τέλος, συμφώνησαν και οι δύο πλευρές ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να μην καταρρεύσει η οικονομία είναι η χρηματοδότηση των Δήμων και η λήψη μέτρων δημοσιονομικού χαρακτήρα από την πολιτεία όπως, μείωση συντελεστή φορολογίας, φορολογικές ελαφρύνσεις , απαλλαγή τελών κοινόχρηστων χώρων, απαλλαγή καταβολής μισθωμάτων αστικών ακινήτων, μείωση της τιμής μίσθωσης κοινόχρηστων χώρων σε περίπτωση που απαιτηθεί τήρηση αποστάσεων ασφαλείας, πάγια μείωση των ανταποδοτικών τελών φωτισμού και καθαριότητας, απαλλαγή μισθωμάτων σχολικών κυλικείων κ.λ.π.
Συμφωνήθηκε επίσης λόγω της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας να υπάρχει συνεχής συνεργασία των δύο φορέων, στο πλαίσιο της προσπάθειας υποστήριξης επαγγελματιών και εμπόρων του Δήμου Αποκορώνου.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ και μέλη της Δ.Ε. του φορέα προγραμματίζουν αντίστοιχες συναντήσεις με όλους τους δημάρχους του Νομού Χανίων.