ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντώνης Ροκάκης: “Οι τράπεζες να γίνουν πιο ελαστικές και να βάλουν πλάτη για τις επιχειρήσεις”.

«Αυτή την στιγμή είναι ιερή υποχρέωση των τραπεζών να βάλουν πλάτη για τις επιχειρήσεις και να γίνουν πιο ελαστικές », τόνισε ο Αντώνης Ροκάκης, ο οποίος βρέθηκε στο στούντιο του SUPER FM 89.6  το πρωί της περασμένης Παρασκευής.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανέφερε μεταξύ άλλων οτι οι τράπεζες όλα αυτά τα χρόνια άντλησαν χρήματα από το κράτος και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, τώρα όμως ήρθε η ώρα να βοηθήσουν, να δώσουν “οξυγόνο” στις επιχειρήσεις, αφού μόνο έτσι θα υπάρξει ανάπτυξη. Τα μικρά εμπορικά καταστήματα έχουν υπογράμμισε τεράστιο πρόβλημα, όπως και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Αναφερόμενος στον κορονοϊό και τις επιπτώσεις του στην οικονομία, ξεκαθάρισε οτι τα μέτρα δεν είναι αυτό ακριβώς που θα ήθελαν οι επιχειρηματίες της χώρας, όμως τόνισε οτι η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να είναι προετοιμασμένη για όλο αυτό το “ολοκαύτωμα”. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κατά την διάρκεια της συνέντευξης μίλησε και για τις δράσεις του Επιμελητηρίου εν μέσω καραντίνας:

«Ως Επιμελητήριο, είπε χαρακτηριστικά, στέλναμε καθημερινά επιστολές στους αρμόδιους και αρκετά από τα θέματα μας υλοποιήθηκαν. Οι παρεμβάσεις μας αποδείχτηκαν εκ του αποτελέσματος καίριες και ουσιαστικές. Δεν γινόταν όμως υπογράμμισε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά μας. Τα περισσότερα όμως προχώρησαν.»

Όσον αφορά τα δάνεια του ΤΕΠΙΧ, είπε οτι ήταν πολύ μικρό το πρώτο ποσό: «Οι όροι ήταν αυστηροί επεσήμανε και αρκετοί επιχειρηματίες δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στο μέτρο. Ήμασταν και είμαστε σε περίοδο “πολέμου”, οπότε πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα πιο ανοικτά. Δεν γίνεται να βάζουμε όρους για να βοηθήσουμε τους “τραυματίες” επιχειρηματίες. Πρέπει να “ανοίξει η κάνουλα” και να δοθούν χρήματα χωρίς όρους. Καταλήγοντας χαρακτήρισε “Μπάχαλο” το θέμα  με την επιστρεπτέα προκαταβολή. “Δεν φτάνουν τα χρήματα είπε. Οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι οργανωμένες και έτοιμες. Αυτές τραβάνε τα μεγάλα κονδύλια και  έτσι  τα ποσά δεν είναι διαθέσιμα για τους μικρότερους.»