ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τηλεδιάσκεψη ομάδας εργασίας Covid -19 του Επιμελητηρίου Χανίων με την βουλευτή Χανίων της ΝΔ και πρωην υπουργού κας. Ντορας Μπακογιαννη.

Την Τετάρτη 1 Απριλίου στις 11:00, η ομάδα εργασίας για την πανδημία του Covid 19 με επικεφαλής τον ίδιο τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνη Ροκάκη, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με την βουλευτή Χανίων και πρωην υπουργό, κα. Ντορα Μπακογιαννη με κεντρικό θέμα τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις.

Η συζήτηση εγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, κατατέθηκαν προτάσεις αλλά και προβληματισμοί των εκπροσώπων του επιμελητηρίου στην κα Μπακογιαννη η οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή στα ζητήματα που αφορούν την τοπική οικονομία.

Συζητήθηκε το θέμα του προγράμματος “Επιστρεπτέα προκαταβολή” που θα δώσει ένεση ρευστότητας στην αγορά απευθείας από το TAXIS, το θέμα της αναστολής των επιταγών.

Η ομάδα εργασίας εξέφρασε τις ανησυχίες της αγοράς για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ζήτησε από την πρωην υπουργό να ληφθούν από την κυβέρνηση όλα τα απαραίτητα μέτρα για να περιοριστούν οι επιπτώσεις στην οικονομία.

Επίσης, κατατέθηκε στην κα. Μπακογιάννη και μια πρόταση η οποία εχει να κάνει σύγχυση που έχει επικρατήσει τις τελευταίες μέρες σε σχέση με τα ΚΑΔ που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης και το τι ακριβώς δικαιούνται, σύγχυση η οποία επιτείνει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Προτάθηκε να συσταθεί μια ομάδα εργασίας η οποία να αναλάβει να ενημερώνει ακόμα και καθημερινά, για τα μέτρα στήριξης, με παρόμοιο τρόπο που γίνεται η ενημέρωση του υγειονομικό σκέλους από τον κ. Χαρδαλια και τον κ. Τσιοδρα. Η κα. Μπακογιαννη έδειξε να ενθουσιάζεται με την πρόταση της ομάδας εργασίας και δεσμεύτηκε να την μεταφέρει και να υποστηρίξει θερμά την υλοποίηση της.

Κλείνοντας συμφωνήθηκε να επαναληφθεί η τηλεδιάσκεψη εντός των επομένων ημερών ώστε να εκτιμηθεί η πορεία των γεγονότων και να γίνουν νέες προτάσεις.