ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Με αφορμή τα πρόσφατα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Αντώνης Ροκάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

“Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τις ενέργειες που πολύ σωστά κάνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αναγκαιότητα λήψης συγκεκριμένων μέτρων, πλην όμως, τα μέτρα αυτά έχουν ισχυρές επιπτώσεις σε πλήθος επαγγελματικών ομάδων που επηρεάζονται άμεσα αλλά και έμμεσα.

Κρίνουμε ως απαραίτητο και καλούμε την κυβέρνηση να λάβει παράλληλα μέτρα στήριξης αυτών των επαγγελματικών ομάδων, πριν φτάσουμε στο δυσάρεστο σημείο, τα μέτρα περιορισμού του ιού, να καταστρέψουν επιχειρήσεις και θέσεις εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση, συνιστούμε ψυχραιμία καθώς έχει αποδειχθεί ότι ο πανικός είναι ο χειρότερος εχθρός της οικονομίας και ως κορμό της οικονομίας, θεωρούμε τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους εργαζομένους τους.

Το Επιμελητήριο Χανιών συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και είναι έτοιμο να παρέμβει ξανά όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων

Αντώνης Ροκάκης