ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο πλαίσιο του Innovagro | 5ο Διακρατικό Εργαστήριο Δικτύωσης.

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Χανίων, Επικεφαλής Εταίρο του έργου INNOVAGRO, το 5ο Διακρατικό Εργαστήριο Δικτύωσης, στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου το πρωί  της Παρασκευής 1 Νοεμβρίου 2019.

Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου, πλήθος ειδικών από την Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Σερβία, και Αλβανία, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και καλές πρακτικές σε θέματα οινο-γαστρονομικού τουρισμού και αγροτουρισμού καθώς και να παρουσιάσουν την πλούσια τοπική γαστρονομική κληρονομιά των χωρών τους.

Το εργαστήριο περιελάμβανε επίσης και μια διαδραστική ενότητα κατά την οποία οι ειδικοί σημείωσαν σε ένα ψηφιακό χάρτη τους πιο σημαντικούς οινο-γαστρονομικούς προορισμούς των χωρών τους με στόχο την δημιουργία οινο -γαστρονομικών διαδρομών.

Μετά την λήξη του εργαστηρίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη  μελέτης στην “Μνημειακή Ελιά Βουβών”, το αρχαιότερο ελαιόδεντρο στον Κόσμο και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με περιήγηση σε ελαιοτριβείο και οινοποιείο του νομού Χανίων, στην οποία έλαβε χώρα γευσιγνωσία λαδιού και οίνου.