ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τους προέδρους και μέλη των ΔΣ ΕΣΗΕΠΗΝ-ΤΕΑΣ συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Α. Ροκάκης.

Με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνη Ροκάκη συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στο ΕΒΕΧ, οι πρόεδροι και μέλη των ΔΣ της Ένωσης Συντακτών και του επικουρικού ταμείου, των ημερησίων εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και νήσων.

Οι Εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ βρίσκονται από χθες στα Χανιά στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων σε όλη την Κρήτη με εκπροσώπους του κλάδου τους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την ενημέρωσή τους για θέματα της Ένωσης, μεταξύ των οποίων και το αίτημά τους να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα πρόσληψης επαγγελματιών δημοσιογράφων στα Γραφεία Τύπου των Περιφερειακών Ενοτήτων και των Δήμων, αίτημα το οποίο έχει υποβληθεί στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και για το οποίο οι Ενώσεις Συντακτών βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.

Στην συνάντηση με τον κ. Ροκάκη ήταν παρόντες ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυριάκος Κορτέσης, ο Πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Θανάσης Μπαμπανέβας, ο γραμματέας του ταμείου Κώστας Θεοδωρόπουλος και οι αντιπρόεδροι της Ένωσης και του Ταμείου, Αντώνης Παπουτσάκης και Κώστας Βασιλάκης αντίστοιχα.

Ο κ. Ροκάκης ενημερώθηκε μεταξύ άλλων για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον δημοσιογραφικό κλάδο, με την ανεργία σε πανελλαδικό επίπεδο να έχει αυξηθεί τη τελευταία δεκαετία κατά 825%! Παράλληλα του μετέφεραν το αίτημα για οργανικές θέσεις επαγγελματιών δημοσιογράφων σε Δήμους – Περιφέρεια και στα Επιμελητήρια όλης της χώρας.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ, ΕΣΗΕΠΗΝ-ΤΕΑΣ ζήτησαν από τον Ροκάκη στήριξη του αιτήματος και μεσολάβηση του στην ΚΕΕΕ και ο κ. Ροκάκης με ευχαρίστηση είπε ότι θα το πράξει.