ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΕΕΔ ΚΡΗΤΗΣ | Α. Ροκάκης : Κέρδος για την κοινωνία τα αποτελέσματα του ΚΕΕΔ».

Ξεκίνησε την λειτουργία του το Κέντρο Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών Κρήτης «Σπύρος Καψωμένος» (ΚΕΕΔ Κρήτης) ένας φορέας κατάρτισης Διαμεσολαβητών. Στόχος του η αξιοποίηση και κατάρτιση των νομικών σε ένα θεσμό που χαρακτηρίζεται για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα του στην εξωδικαστική επίλυση ιδιωτικών διαφορών με την εφαρμογή της γόνιμης διαπραγμάτευσης και όχι του συμβιβασμού.

Το ΚΕΕΔ Κρήτης είναι μία σύμπραξη επιστημονικών φορέων, του Δικηγορικού Συλλόγου, του τμήματος Δυτ. Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου και του Επιμελητηρίου Χανίων.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΔ το Επιμελητήριο θα εκπροσωπούν ο Πρόεδρος του  Αντώνης Ροκάκης και το μέλος του ΕΒΕΧ Μύρων Γιακουμογιαννάκης.

«Το ΚΕΕΔ δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αντώνης Ροκάκης «αποτελεί ένα σημαντικό και αναγκαίο βήμα για την επίλυση διαφορών πριν τη δικαστική οδό. Έτσι, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα χωρίς να μπουν στη διαδικασία της δικαστικής διαμάχης και με την βοήθεια του Διαμεσολαβητή, να λύνουν τις διαφορές τους, να συμφωνούν και τα συμφωνηθέντα να έχουν πραγματική ισχύ. Τόσο μακροπρόθεσμα, όσο και βραχυπρόθεσμα τα αποτελέσματα του ΚΕΕΔ θα φανούν, κάτι που θα αποτελεί κέρδος για την κοινωνία»

Στις προτεραιότητες του ΚΕΕΔ που λειτουργεί εντός του Δικαστικού Μεγάρου Χανίων είναι :

  • Η βασική εκπαίδευση στην διαμεσολάβηση (Θεωρητική και πρακτική προσέγγιση)
  • Η προετοιμασία για τις εξετάσεις διαμεσολαβητών του Υπουργείου δικαιοσύνης
  • Η διεξαγωγή εξετάσεων για πιστοποίηση διαμεσολαβητών από Ευρωπαϊκούς φορείς
  • Η μετεκπαίδευση και εξειδίκευση των ήδη διαπιστευμένων διαμεσολαβητών (Οικογενειακή / Τραπεζική / Εργασιακή / Σχολική κ.λ.π.)
  • Η προώθηση και πληροφόρηση του κοινού για την διαμεσολάβηση και άλλων θεσμών εναλλακτικής επίλυσης διαφορών
  • Η παροχή των χώρων του ΚΕΕΔ για διεξαγωγή διαμεσολαβήσεων