ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα Χανιά το 1ο Διεθνές Τουρνουά Τζούντο | Αρωγός το Επιμελητήριο Χανίων | Α. Ροκάκης: «Καλώ τους Χανιώτες να δουν από κοντά αυτό το αθλητικό γεγονός».

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή το Cadet European Judo Cup 2019 που θα γίνει για πρώτη φορά στα Χανιά (5-6 Οκτωβρίου), δόθηκε σήμερα στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας Χανιών. Παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, ο αντιδήμαρχος Χανίων, Στυλιανός Μιχαηλάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Γιάννης Καφενταράκης, ο αντιπρόεδρος της ΕΟΤ, Δημήτρης Θεοδωρογλάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου, Αντώνης Ροκάκης αλλά και ο αντιπρόεδρος στο εμπορικό τμήμα του ΕΒΕΧ, Χρήστος Τσοντάκης.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα πολύπλευρα ωφέλη της φιλοξενίας μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης στα Χανιά, αλλά και στην πιθανότητα συνέχισης της συνεργασίας για την πραγματοποίηση στην πόλη και ακόμη μεγαλύτερων events του τζούντο.

 

Οι δηλώσεις:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΦΕΝΤΑΡΑΚΗΣ (πρόεδρος ΕΟΤ): Είμαστε ευτυχισμένοι που βρισκόμαστε στην Κρήτη και τα Χανιά. Εδώ, αύριο και την Κυριακή, θα γίνει για πρώτη φορά ένα διεθνές τουρνουά τζούντο, ενώ αμέσως μετά θ` ακολουθήσει το προπονητικό καμπ. Συνεργαστήκαμε εξαιρετικά με όλους τους φορείς να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα και παρά το γεγονός ότι υπήρξε πρόβλημα με ταξιδιωτικό κολοσσό του εξωτερικού που μας κόστισε αρκετές συμμετοχές λόγω ακυρώσεων, το τουρνουά θα γίνει με τη συμμετοχή 19 χωρών. Συνολικά εκπρόσωποι 24 χωρών θα βρεθούν στα Χανιά, αριθμός που μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον. Ξέρουμε ότι κάθε αρχή είναι δύσκολη, όμως προσδοκία μας είναι να καθιερώσουμε το τουρνουά στα Χανιά και να το κάνουμε χρόνο με το χρόνο ακόμη μεγαλύτερο»

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ (αντιπεριφερειάρχης Χανίων): «Για την επιτυχία του τουρνουά συνεργαστήκαμε όλοι οι τοπικοί φορείς κι αυτό έχει τη δική του αξία. Όλοι αναγνώρισαν ότι αυτό το τουρνουά έχει να προσφέρει πολλά στον τόπο μας και στην πόλη μας. Είναι από τις πιο ολοκληρωμένες πολεμικές τέχνες που συνδυάζει την καλλιέργεια του σώματος και του πνεύματος. Επομένως είναι ένα άθλημα ιδανικό για τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με ένα μαχητικό σπορ. Στηρίζουμε με χαρά τέτοιες διοργανώσεις. Ιδιαίτερα τιμητική για τον τόπο μας ήταν και η επίσκεψη του Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα στο νησί μας με αφορμή τη συγκεκριμένη διοργάνωση, με τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και τρόπους συνεργασίας. Η επίσκεψη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για όλους μας. Το τουρνουά αυτό δίνει μια καλή ευκαιρία σε όλους προκειμένου να γνωρίσουν, να διαδώσουν και να επεκτείνουν το ωραίο αυτό άθλημα».

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛΑΚΗΣ (αντιδήμαρχος Χανίων): «Σαν Δημοτική Αρχή καλωσορίζουμε τη διοργάνωση. Το άθλημα δεν είναι διαδεδομένο στον τόπο μας αλλά όπως είπαμε με τον Πρέσβη, ο οποίος μας έκανε τη μεγάλη τιμή να επισκεφθεί το νησί μας και τον Δήμο μας συνοδευόμενος από τη διοικητική ηγεσία της ομοσπονδίας, θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την ανάπτυξή του, με τη βοήθεια και της ΕΟ Τζούντο. Επιδίωξή μας είναι τα αμέσως επόμενα χρόνια, τα Χανιά να αποκτήσουν δυνατά σωματεία και γιατι όχι και έναν Χανιώτη Παγκόσμιο πρωταθλητή ή έναν πρωταθλητή Ευρώπης».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΟΚΑΚΗΣ (πρόεδρος επιμελητηρίου Χανίων): «Σαν επιμελητήριο έχουμε πολλού λόγους να είμαστε χαρούμενοι που διοργανώνεται αυτό το τουρνουά στον τόπο μας. Από την πρώτη στιγμή που έπεσε η πρόταση στο τραπέζι από τον αντιπρόεδρο της ΕΟΤ, Δημήτρη Θεοδωρογλάκη, ήμασταν θετικοί. Συντελέσαμε κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό στο στήσιμο της διοργάνωσης. Το επιχειρείν με τον πολιτισμό και κατ` επέκταση με τον αθλητισμό μας ενδιαφέρει σαν θεματολογία και θα κάναμε τα πάντα για την επιτυχία του τουρνουά. Είναι σημαντικό ότι γίνεται στην πόλη μας, αφού οι επιχειρήσεις θα δουλέψουν πολύ παραπάνω με τον κόσμο που θα επισκεφθεί τα Χανιά. Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να κάνουν τα αδύνατα δυνανά, ώστε οι επισκέπτες να περάσουν καλά, να ευχαριστηθούν και για όχι να επιστρέψουν στο νησί μας τα επόμενα χρόνια. Καλώ τους Χανιώτες να δουν από κοντά αυτό το αθλητικό γεγονός και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των Ελλήνων και των ξένων αθλητών».

Οι αγώνες, ως γνωστόν, θα φιλοξενηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού (5-6/10), ενώ το προπονητικό καμπ, που θα γίνει αμέσως μετά (7-10/10), θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό του Ταυρωνίτη. Οι αγώνες και τις δύο ημέρες θα εκκινήσουν στις 10 το πρωί, ενώ οι τελικοί στις 16:00.

Μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ, το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ και η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ.

Χορηγοί ακτοπλοϊκής μετακίνησης είναι η ANEK LINES και η BLUE STAR FERRIES.

Συνδιοργανωτής του προπονητικού καμπ είναι το ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ.

Στο χορηγικό πρόγραμμα της διοργάνωσης συμμετέχουν επίσης οι εταιρείες: Altus LSA, ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ. Α.Ε. (Νερό SAMARIA), ICE CreTea (κρύο τσάι με φυσικούς χυμούς), Ελβίτα (Μπάρες δημητριακών), ABEA, το τουριστικό γραφείο Srata Tours, που είναι και το γραφείο, στο οποίο ανατέθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία η μέριμνα σχετικά με την διαμονή και μεταφορά των αποστολών, SSI – Security Solutions Institute, Τσοντάκης (Επαγγελματικός Εξοπλισμός Ξενοδοχειακών Μονάδων και Καφεστίασης), TERRA CRETA ΤΕΜΕΝΙΑ (αναψυκτικά), ΩΚΕΑΝΟΣ (εταιρεία ψαριών), GARDEN CENTER (ανθοκομικό κέντρο), ΛΙΟΥΔΑΚΗΣ (μεταφορική).