ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τη συμμετοχή του ΕΒΕΧ ως επικεφαλής εταίρου του έργου Interreg – Andrion | Συνάντηση στην Ιταλία της ομάδας διαχείρισης και του Διακρατικού Εργαστηρίου Δικτύωσης.

Με την συμμετοχή και υπό την γενική εποπτεία του Επιμελητηρίου Χανίων ως επικεφαλής εταίρου, πραγματοποιήθηκαν   στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου στην έδρα της Ομοσπονδίας Αγροτών Ιταλίας (CIA) στην Φότζια, η 4η Συνάντηση της Ομάδας Διαχείρισης Έργου (Steering committee meeting) το 4ο  Διακρατικό Εργαστήριο Δικτύωσης (Τransnational Νetworking Workshop) και η 2η Εκδήλωση Εξωστρέφειας (Extroversion Event) του προγράμματος Innovagro (Interreg – Andrion).

Κατά την διάρκεια των εργασιών πραγματοποιήθηκαν γόνιμες συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων καθώς και παρουσιάσεις Εμπειρογνωμόνων στον Αγροδιατροφικό Κλάδο σχετικά με το θέμα του Βιωματικού Τουρισμού (Experiential Tourism) ενώ, πραγματοποιήθηκαν και επιτόπιες επισκέψεις σε ενδεικτικές μονάδες.

Το Επιμελητήριο Χανίων εκπροσώπησε στην συνάντηση ο Διευθυντής της Εταιρίας Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου και Υπεύθυνος του Εργου κ. Θοδωρής Τσιμρικίδης.

 

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.060.000 ευρώ, διάρκεια 30 μήνες και στοχεύει στην ανάπτυξη ενός καινοτόμου δικτύου για την προώθηση της εξωστρέφειας των αγροδιατροφικών εταιρειών και στην εξεύρεση τρόπων προώθησης και δικτύωσης της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό κλάδο, μέσα από την ανάπτυξη δεσμών και συνεργειών μεταξύ των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων, των ερευνητικών ιδρυμάτων και των πανεπιστημίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι επικεφαλής εταίρος του έργου είναι το Επιμελητήριο Χανίων και συμμετέχουν Περιφέρεια Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης, INSULEUR, Επιμελητήριο Σερβίας,  Ινστιτούτο για Ολοκληρωμένες Λύσεις Ανάπτυξης – Ε-zavod  από την Σλοβενία, τρείς φορείς από την Ιταλία: Επαρχία της Potenza, Πανεπιστήμιο Basilicata και Γενική Συνομοσπονδία Γεωργίας και τέλος η Ένωση Εμποροβιομηχανικών Επιμελητηρίων Αλβανίας.