ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτο βήμα για συνεργασία Επιμελητηρίου Χανίων και ΕΟΤ.

Τα γραφεία του ΕΟΤ επισκέφτηκε προ ημερών ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης, προκειμένου να συζητήσει τόσο με την Πρόεδρο κα Άντζελα Γκερέκου, όσο και με τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Φραγκάκη, τις προοπτικές του τουριστικού προϊόντος στα Χανιά.

Στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού συζητήθηκε η πορεία των τουριστικών αφίξεων και εισπράξεων την φετινή περίοδο, η ανάγκη εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος των Χανίων με νέες εμπειρίες για τον ταξιδιώτη και φυσικά η ανάγκη υλοποίησης συγκεκριμένων υποδομών που θα υποστηρίξουν αυτήν την στρατηγική.

Όσον αφορά την τουριστική προβολή των Χανίων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων και ο ΓΓ του ΕΟΤ συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη τα Χανιά να περάσουν σε ένα νέο μοντέλο ενοποιημένης αντιμετώπισης του ζητήματος της προβολής του τουριστικού προϊόντος στο εξωτερικό. Μάλιστα συζητήθηκε η πιθανότητα σύμπραξης μεταξύ του Επιμελητηρίου και των παραγωγικών φορέων, επαγγελματιών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας ενός συνεργατικού σχήματος που θα κληθεί να προβάλλει από κοινού τα πλεονεκτήματα του νομού συνολικά. Σε αυτό θα μπορούσε να συμβάλει και ο ΕΟΤ με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτει διαχρονικά σε αυτόν τον τομέα.