ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα προώθησης θεματικού Τουρισμού | World Bridge Tourism.

Το Επιμελητήριο Χανίων ενημερώνει τα μέλη του που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο για την πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας World Bridge Tourism της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι οι εξής:

  • Αύξηση των Κινέζων ταξιδιωτών στην ΕΕ, ιδιαίτερα των μεμονωμένων ταξιδιωτών (Free Individual Travellers), με υψηλό εισόδημα, οι οποίοι ενδιαφέρονται για λιγότερο γνωστούς προορισμούς και ταξίδια εκτός της υψηλής τουριστικής περιόδου.
  • Τόνωση των επενδυτικών ευκαιριών για τις εταιρείες της ΕΕ στην Κίνα, όπου ο εγχώριος τουρισμός ανθεί.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στο να:

  • φέρει σε επαφή τους τουριστικούς πράκτορες από διαφορετικά Κ-Μ, βοηθώντας τους να δημιουργήσουν ευέλικτες διακρατικές συνεργασίες,
  • να δώσει στους τουριστικούς πράκτορες ευκαιρίες φέρνοντάς τους σε επαφή με Κινέζους τουριστικούς πράκτορες μέσω Β2Β δράσεων, με προτεραιότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από μία χώρες της ΕΕ,
  • να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα των ευρωπαϊκών τουριστικών προϊόντων στην Κίνα.

Προθεσμία για την υποβολή προτάσεων: 24/09/2019 (16:00 Τοπική ώρα Βρυξελλών).

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα βρείτε στους συνδέσμους:

https://ec.europa.eu/growth/content/service-contract-world-bridge-tourism_en

και https://ted.europa.eu/TED/notice/udl?uri=TED:NOTICE:336375-2019:TEXT:EN:HTML

Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία, το αρμόδιο στέλεχος κα. Δέσποινα Δαμιανίδου του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης,  Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού,  του Υπουργείου Τουρισμού είναι στη διάθεση σας (Τηλ.: (+30) 210 3736127, Φαξ:  (+30) 210 3736181, email: damianidou_d@mintour.gr ).