ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλα έτοιμα για το 8ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων | Το Σάββατο 30 Μαρτίου στις Γούρνες Ηρακλείου.

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του 8ου Παγκρήτιου Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής – super market το οποίο ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 30 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες.

“Προτεραιότητα της Περιφέρειας Κρήτης είναι να κάνει πράξη τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό.Θέλουμε να αναδείξουμε τα προτερήματα της κρητικής κουζίνας και των κρητικών προϊόντων, για να υπάρξουν ανταποδοτικά οφέλη για τους παραγωγούς και την τοπική κοινωνία” ανέφερε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πρωτογενή Τομέα Μανώλης Χνάρης στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Μαρτίου στο Ηράκλειο.

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Σωμαράς, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου ανέφερε : “η κρητική κουζίνα και διατροφή θα πρέπει να υπάρχουν σε όλα τα ξενοδοχεία, σε όλα τα καταλύματα της Κρήτης, αλλά κι αν γίνεται και της χώρας συνολικά”.

Ο Μανώλης Αλιφιερακης πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου τόνισε: “Το forum συμβάλλει στην ανάδειξη των κρητικών προϊόντων και στην αναβάθμιση του τουρισμού. Είμαστε ικανοποιημένοι από τις μέχρι τώρα συμμετοχές”.

Ο Θοδωρής Τσιμρικίδης, διευθυντής της ΕΤΑΝ που εκπροσώπησε το Επιμελητήριο Χανίων στη συνέντευξη είπε μεταξύ άλλων: «Για 8η συνεχή χρονιά τα Επιμελητήρια της Κρήτης διοργανώνουν το Παγκρήτιο φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων που έγινε πια ένας επιτυχημένος θεσμός.

Το φόρουμ βοηθά ν’ αποκτήσουν ταυτότητα τα προϊόντα της Κρήτης και το χώρο που τους αξίζει στα ξενοδοχεία, στα σούπερ μάρκετ και στα δίκτυα διανομής του νησιού.

Παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων με στόχο την συνεργασία για την προώθηση των προϊόντων τους κατά την διάρκεια του φόρουμ συναντώνται με τους ενδιαφερόμενους εν δυνάμει αγοραστές προκειμένου η συνεργασία πρωτογενή και  τριτογενή τομέα να έχει έμπρακτα αποτελέσματα.

Το Επιμελητήριο Χανίων που στηρίζει και φέτος το θεσμό εύχεται το φόρουμ να δώσει ώθηση, στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και στον γαστρονομικό τουρισμό».