ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με την συμμετοχή του ΕΒΕΧ ως επικεφαλής εταίρου του έργου Interreg – Andrion | Συνάντηση στη Σλοβενία για διοικητικό έλεγχο προόδου και Workshop.

Με την συμμετοχή του Επιμελητηρίου Χανίων ως επικεφαλής εταίρου, πραγματοποιήθηκε στις 7-8 Μαρτίου, στο  Πτούι της Σλοβενίας η δεύτερη διοικητική συνάντηση του προγράμματος Innovagro (Interreg – Andrion).

Σκοπός της συνάντησης ήταν η διενέργεια διοικητικού ελέγχου προόδου του έργου καθώς και η διεξαγωγή προγραμματισμένου workshop στο οποίο, παράγοντες του διατροφικού κλάδου της Σλοβενίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Παραγωγής και Τροφίμων της χώρας, κατέθεσαν τις εμπειρίες τους και τις γνώσεις τους σε θέματα που αφορούν το αντικείμενο του έργου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.060.000 ευρώ, διάρκεια 24 μήνες και στοχεύει στην ανάπτυξη ενός καινοτόμου δικτύου για την προώθηση της εξωστρέφειας των αγροδιατροφικών εταιρειών και στην εξεύρεση τρόπων προώθησης και δικτύωσης της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό κλάδο, μέσα από την ανάπτυξη δεσμών και συνεργειών μεταξύ των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων, των ερευνητικών ιδρυμάτων και των πανεπιστημίων.

Το Επιμελητήριο Χανίων εκπροσώπησαν στην συνάντηση που φιλοξενήθηκε από τον οργανισμό της Σλοβενίας e-zavod (Ινστιτούτο για Ολοκληρωμένες Λύσεις Ανάπτυξης), το μέλος του ΔΣ και Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, κ. Δημήτρης Μουντάκης και ο διευθυντής της Αναπτυξιακής εταιρίας του Επιμελητηρίου, κ. Θοδωρής Τσιμρικίδης.

Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι το Επιμελητήριο και συμμετέχουν Περιφέρεια Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης, INSULEUR, Αλβανία (Ένωση Εμποροβιομηχανικών Επιμελητηρίων Αλβανίας), Ιταλία (Επαρχία της Potenza, Πανεπιστήμιο Basilicata, Γενική Συνομοσπονδία Γεωργίας), Σερβία (Επιμελητήριο Σερβίας) και Σλοβενία (Ινστιτούτο για Ολοκληρωμένες Λύσεις Ανάπτυξης – Ε-zvod).

Αναφορικά με την Κρήτη, το έργο θα βελτιώσει την εξωστρέφεια των τοπικών προϊόντων και των επιχειρήσεων στις νέες αγορές.