ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με διοργανωτή το Επιμελητήριο και παρουσία της πρέσβειρας της Κίνας | Η εκδήλωση για την υποδοχή Κινέζων τουριστών στην Κρήτη | Συνέντευξη τύπου των διοργανωτών.

«Ο δρόμος της προσέγγισης του τουριστικού κύματος από την Κίνα» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στο ΕΒΕΧ από τον «Welcome Chinese» το φορέα που πιστοποιεί επιχειρήσεις και οργανισμούς, για την υποδοχή Κινέζων τουριστών.

Η εκδήλωση στην οποία θα παρευρεθεί και η πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zhang Qiyue θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων «Δ. Γαγάνης» του Επιμελητηρίου (4ος όροφος) ενώ κατά την διάρκεια της ο εκπρόσωπος του «welcome Chinese» στην Ελλάδα Ηλίας Παπαγεωργίου θα μιλήσει για το πρόγραμμα και την σημασία του στην προσέλευση Κινέζων Τουριστών.

Στην εκδήλωση αναφέρθηκαν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα ΔΣ του ΕΒΕΧ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αντώνης Ροκάκης και ο εκπρόσωπος του «Welcome Chinese” Ηλίας Παπαγεωργίου.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ

Ο κ. Ροκάκης αναφερόμενος στην σημασία της εκδήλωσης είπε μεταξύ άλλων ότι «μέσω της εκδήλωσης θα μπορούμε ως Επιμελητήριο να προγραμματίσουμε ακόμα καλύτερα και να χαράξουμε την στρατηγική εκείνη για να προσελκύσουμε το κινέζικο τουρισμό στον τόπο μας». Αναλυτικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου είπε:

 «Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε στο Επιμελητήριο Χανίων την πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κα Zhang Qiyue, η οποία θα βρεθεί στον τόπο μας ενόψει σημαντικών βημάτων των δύο πλευρών σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Η Κίνα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις παγκοσμίως σε πολλά επίπεδα. Είναι μία χώρα με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, μεγάλη ανάπτυξη στη βιομηχανία, η οικονομία της είναι ασυναγώνιστη και ο υπερπληθυσμός της την έχει μετατρέψει αυτομάτως σε μια υπερδύναμη τουριστών!

Απ’ την άλλη πλευρά, τα Χανιά και γενικότερα η Κρήτη αποτελούν ένα ξεχωριστό μέρος του πλανήτη που διακρίνεται για την απαράμιλλη ομορφιά του, την ξεχωριστή κουλτούρα μας, το φιλόξενο πνεύμα μας, τις απίστευτες παραλίες μας, τα αξιοθέατα και τον πολιτισμό μας που είναι γραμμένα με «χρυσά» γράμματα στο βιβλίο της παγκόσμιας ιστορίας.

Το να συμβάλλει κανείς στη διασύνδεση των δύο αυτών περιοχών δεν είναι κάτι το απολύτως εύκολο, δεν είναι όμως κάτι το ακατόρθωτο από την άλλη πλευρά. Για να γίνει ωστόσο μια σωστή δουλειά, ώστε να μπορέσουν αμφότεροι να μείνουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, οφείλουμε να γνωρίζουμε τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του πελάτη-στόχου, τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των τουριστικών ροών που επιθυμούμε να έχουμε, αλλά και τη δυνατότητα να προάγουμε σωστά εκείνο το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που μπορεί να κάνει τη διαφορά, ώστε να είμαστε εμείς αυτοί που θα προτιμηθούν έναντι άλλων περιοχών.

Σε όλο αυτό το πλέγμα όμως δεν είμαστε μόνοι. Αντιθέτως υπάρχει ένα χρήσιμο «εργαλείο», που δεν είναι άλλο από το πρόγραμμα «Welcome Chinese»,  φορέας πιστοποίησης επιχειρήσεων και οργανισμών για την υποδοχή Κινέζων τουριστών.

Σίγουρα το ενδιαφέρον της εκδήλωσης θα είναι αμείωτο, ενώ πιστεύω ότι μετά απ’ αυτό θα είμαστε όλοι σοφότεροι στο να προγραμματίσουμε ακόμα καλύτερα κάποια βασικά πράγματα σε ότι αφορά τις προτεραιότητες μας και την ευρύτερη στρατηγική που θα ακολουθήσουμε ως νομός και ως νησί, στο θέμα του κινέζικου τουρισμού στον τόπο μας.

Ως Επιμελητήριο Χανίων είπε κλείνοντας ο κ. Ροκάκης, θέλω να ξέρετε ότι το εν λόγω θέμα αποτελεί βασική μας προτεραιότητα, πιστεύουμε σε αυτό και στις ικανότητες και δυνατότητες που διαθέτουμε, ώστε να κάνουμε σημαντικά βήματα που θα στοχεύουν στην μεγάλη αύξηση Κινέζων τουριστών στα Χανιά».

Ο κ. Παπαγεωργίου

Για τον «Welcome Chinese” μίλησε με τη σειρά του ο prime manager Ηλίας Παπαγεωργίου επισημαίνοντας ότι ο φορέας εκπορεύεται από την Ακαδημία Τουρισμού της Κίνας και σκοπός του είναι η δημιουργία και ανάδειξη προορισμών φιλικών προς τους Κινέζους ανά τον κόσμο.

«Όσα ξοδεύουν οι Κινέζοι κατά την διάρκεια των διακοπών τους σε διάφορους προορισμούς είναι το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας, είπε χαρακτηριστικά.

Για να γίνει ένας τόπος προορισμός για τους Κινέζους όμως πρέπει να αποκτήσει προϋποθέσεις και μεις ως χώρα πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις ιδιαιτερότητες των Κινέζων.

Τα Χανιά τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου, φαντάζουν ως ένας εξωτικός προορισμός για τους ανθρώπους της χώρας που αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη αγορά του κόσμου. Γι’ αυτό και πρέπει να τους φέρουμε κοντά μας. Οφείλουμε εάν θέλουμε αυτούς τους τουρίστες να προσαρμοστούμε στις ιδιαιτερότητες τους. Γιατί ο μέσος Κινέζος τουρίστας ξοδεύει ημερησίως στις διακοπές του όσα ξοδεύει ο καλύτερος τουρίστας σε όλη τη διάρκεια των διακοπών του!

Κλείνοντας ο κ. Παπαγεωργίου ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Χανίων και τον πρόεδρο του κ. Ροκάκη για το «αγκάλιασμα» όπως είπε χαρακτηριστικά του «Welcome Chinese” από το φορέα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης «Ο πολιτισμός ως πόλος έλξης τουριστών από την Κίνα», «Ψηφιακή Ξενάγηση και Πληροφόρηση» και «Χρήση των Κινεζικών τρόπων πληρωμής – απαραίτητη προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη»

Την έναρξη των εργασιών της εσπερίδας στις 5:30 το απόγευμα θα κάνει με ομιλία της η Πρέσβειρα της Κίνας κ. Qiyue ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με ερωτήσεις των παρευρισκομένων στον κ. Παπαγεωργίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

17:30 – 18:00 Προσέλευση – Εγγραφή
18:00 – 18:10

 

Παρουσίαση του προγράμματος & ομιλητών

Σταύρος Μονεμβασιώτης

18:10 – 18:40 Χαιρετισμοί επισήμων

Ομιλία της εξοχότατης Πρέσβειρας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη Ελλάδα Κας Zhang Qiyue

18:40 – 18:55 «Η Χρήση των Κινεζικών τρόπων πληρωμής – απαραίτητη προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη – Ali Pay»
18:55 – 19:15 «Ο πολιτισμός ως πόλος έλξης τουριστών από την Κίνα»

Σταύρος Μονεμβασιώτης – Δημοσιογράφος, επικεφαλής του προγράμματος «Μύκονος – Μονοπάτια Πολιτισμού»

19:15 – 19:30 Ψηφιακή Ξενάγηση και Πληροφόρηση – ChatBots

Η απαραίτητη λύση για το έλλειμμα άμεσης επικοινωνίας.

Μιχάλης Μαστρογιαννάκης

19:30 – 19:45 «Elegant Travel – Η συμβολή  των κινεζόφωνων εντύπων στην τουριστική ανάπτυξη»

Αδριανή Ζουναλή (Εκδότης – Marketing Expert)

20:00 – 20:30 «Το πρόγραμμα Πιστοποίησης Welcome Chinese και η σημασία του για την προσέλκυση Κινέζων Τουριστών»

Ηλίας Παπαγεωργίου (Εκπρόσωπος του Προγράμματος στην Ελλάδα)

20:30 – 20:45 Ερωτήσεις (Απαντήσεις από τον Ηλία Παπαγεωργίου Country Manager for Greece “Welcome Chinese”
20:45 – 21:00 Κλείσιμο ημερίδας
21:00 Cocktail finger food

Το πρόγραμμα συντονίζει και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος, προϊστάμενος του οικονομικού ρεπορτάζ του Alpha, Σταύρος Μονεμβασιώτης