ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από μέλη του ΔΣ του ΕΒΕΧ | Σε ομορφιές και αξιοθέατα των Χανίων ξεναγήθηκε η πρέσβειρα της Κίνας.

Σε αξιοθέατα των Χανίων ξενάγησαν την πρέσβειρα της Κίνας, Τσανγκ Τσιγιουέ και τα στελέχη του φορέα «Welcome Chinese» μέλη του ΔΣ του ΕΒΕΧ, την περασμένη εβδομάδα και στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης τους στα Χανιά.

Ο κ. Δημήτρης Μουντάκης μέλος της Δ.Ε. – Δ.Σ. και υπεύθυνος συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων και ο κ. Νίκος Σεληνιωτάκης, μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του φορέα, την επόμενη ημέρα της ενημερωτικής Ημερίδας για την προσέλκυση Κινέζων τουριστών στη Κρήτη που έγινε στο Επιμελητήριο, ξενάγησαν μεταξύ άλλων την κ. Τσιγιουέ, στη Μονή της Αγίας Τριάδος στο Ακρωτήρι, στην οικία του Εθνάρχη Βενιζέλου στη Χαλέπα και στο Φρούριο Φιρκά.

Η πρέσβειρα της Κίνας επισκέφθηκε και το τυροκομείο του μέλους του ΔΣ του ΕΒΕΧ Στράτου Μπαλαντίνου και είδε από κοντά τον τρόπο παρασκευής του κρητικού τυριού.

Η κ. Τσιγιουέ παρά το γεγονός ότι η ξενάγηση της έγινε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες ενθουσιάστηκε από τις ομορφιές του χανιώτικου τοπίου με τα πολλά μνημεία και τη πλούσια ιστορία.  «Το ήπιο μεσογειακό κλίμα, η ξεχωριστή κρητική διατροφή, η γνωριμία με έθιμα που αλλού τείνουν να ξεχαστούν και η εγκάρδια φιλοξενία των Χανιωτών, κερδίζουν τον επισκέπτη του ευλογημένου αυτού τόπου» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρέσβειρα της Κίνας.