ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα συλλυπητήρια τους για τον θάνατο του Μίνωα Ζομπανάκη εκφράζουν ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χανίων, μετά το άγγελμα του θανάτου του συμπατριώτη μας, διάσημου οικονομολόγου Μίνωα Ζομπανάκη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ένας Μεγάλος Χανιώτης Επιστήμονας έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του έναν κόσμο τον οποίο εν πολλοίς συνδημιούργησε. Ο Μίνως Ζομπανάκης αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα στην επιστήμη της οικονομικής θεωρίας εφευρίσκοντας το περίφημο «επιτόκιο Libor», μεσω του οποιου τέθηκαν οι βάσεις για τη σύγχρονη μορφή δανεισμού και για το οποίο έγινε ένας από τους διασημότερους τραπεζίτες παγκοσμίως. Ήταν αυτός που έκανε την παγκόσμια ελίτ του τραπεζικού συστήματος να υποκλιθεί στη διανόησή του.

Το όνομα «Μίνως Ζομπανάκης» αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο  της σύγχρονης οικονομικής ιστορίας, ενώ δικαίως κάποιοι τον χαρακτήρισαν ως «θρύλο» του τραπεζικού συστήματος.

Η κληρονομιά που αφήνει στην ανθρωπότητα όσο και σε εμάς στα Χανιά, τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, είναι βαριά. Θα μείνει ψηλά στις συνειδήσεις μας για την πορεία του, την ταπεινοφροσύνη του και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τον διακατείχε απέναντι στην ιστορία!»

Καλό ταξίδι!