ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην συνάντηση με τα Επιμελητήρια της Κρήτης για τη νέα επιχειρηματικότητα συμμετείχε ο Αντώνης Ροκάκης.

Μετά τη συνάντηση με τους Πρυτάνεις και τους Επικεφαλής των Ερευνητικών Ιδρυμάτων του νησιού, για την δημιουργία περιφερειακής δομής στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, ακολούθησε χθες στην Περιφέρεια Κρήτης συνάντηση με τους πρόεδρους και εκπροσώπους των Επιμελητηρίων της Κρήτης, με στόχο τη σύνδεση των ιδρυμάτων με τους φορείς που εκπροσωπούν την επιχειρηματικότητα.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο υλοποίησης της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης (RIS3Crete), κάλεσε στη συγκεκριμένη συνάντηση σημειώνοντας πως στόχος της Περιφέρειας είναι να αξιοποιήσει «την τεχνογνωσία των Ιδρυμάτων του νησιού και να φέρει κοντά τον ιδιωτικό τομέα και τους επιχειρηματίες με τα εκπαιδευτικά και τα ερευνητικά ιδρύματα του νησιού, αναζητώντας τους τρόπους που θα συνδεθεί η γνώση με την επιχειρηματικότητα».

Στη συνάντηση συμμετείχαν η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικοτητας, Εμπορίου και Καινοτομίας, Έφη Κουτεντάκη, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Χανίων Αντώνης Ροκάκης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ρεθύμνου Γεώργιος Γιακουμάκης και η Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Λασιθίου Αναστασία Πλακάκη.

Για τα δεδομένα της προτάσης ενημέρωσαν η Επικεφαλής της RIS3Crete Χρυσή Δασκαλάκη (ΔΙΑΠ) και η Προϊσταμένη της ΕΥΔ ΕΠ «ΚΡΗΤΗ 2014-2020» Μαρία Κασωτάκη.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως «θέλουμε να ενώσουμε δυνάμεις ούτως ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τη δημιουργία νέων (start up) επιχειρήσεων αλλά και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας».