ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέλος του ΔΣ του ΕΒΕΧ | Συμμετείχε στο συνέδριο για τις γεωγραφικές ενδείξεις στα προϊόντα στο Ηράκλειο.

“Η Κρήτη είναι ο ιδανικός τόπος για τη δημιουργία ενός παραγωγικού προτύπου που θα στηρίζεται στην ποιότητα και στην ταυτότητα των προϊόντων της και ταυτόχρονα θα έχει τις αναγκαίες διακλαδικές διασυνδέσεις με τον τουρισμό ώστε να απορροφήσει την υψηλότερη δυνατή προστιθέμενη αξία”. Αυτό τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπος Κασίμης μιλώντας προ ημερών στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Οι γεωγραφικές ενδείξεις ως πνευματική ιδιοκτησία της Ε.Ε. και η συμβολή τους στην ανάπτυξη των Περιφερειών» που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

«Για τη χώρα μας ειδικότερα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κασίμης «έχει εξαιρετική σημασία να υποστηρίξουμε ένα μοντέλο παραγωγής το οποίο θα στηρίζεται στην ποιότητα και την ταυτότητα των αγροτικών μας προϊόντων. Ως Υπουργείο έχουμε ουσιαστικά σχεδιάσει μία στρατηγική η οποία προβλέπει την σταδιακή μετατόπιση του παραγωγικού μας μοντέλου προς ένα μοντέλο ποιότητας ταυτότητας πιστοποιημένης παραγωγής με εξωστρέφεια».

Στο συνέδριο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι η πολιτική της Περιφέρειας Κρήτης για την ανάδειξη-προώθηση των Κρητικών προϊόντων στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού στηρίζεται στο τρίπτυχο ποιότητα, ταυτότητα, ανταγωνιστικότητα.

Το Επιμελητήριο Χανίων στο συνέδριο εκπροσώπησε το μέλος του ΔΣ Στράτος Μπαλαντίνος.