ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με την συμμετοχή του ΕΒΕΧ ως επικεφαλής εταίρου | Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια για την πορεία του ευρωπαϊκού προγράμματος INNOVAGRO (Interreg – ADRION).

Η πρόοδος των δραστηριοτητων ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή υλοποίηση του Ευρωπαικού προγράμματος INNOVAGRO (Interreg – ADRION) με την μέριμνα όλων των εταίρων, το θέμα της συνάντησης στην Αντιπεριφέρεια Χανίων το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου υπό την προεδρία του Απόστολου Βουλγαράκη και παρουσία της προισταμένης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης, Ελένης Χατζηγιάννη.

Στην συνάντηση στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Δημήτρης Βενιανάκης, Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Δημήτρης Μουντάκης Μέλος του Δ.Σ του ΕΒΕΧ, Θοδωρής Τσιμρικίδης, Δ/ντης της Εταιρείας Ανάπτυξης Χανίων του ΕΒΕΧ, Χρύσα – Χαριτάκη Μακράκη, Συντονίστρια του Προγράμματος για την Π.Ε. Χανίων, καθώς και η ομάδα εργασίας του Προγράμματος, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, η τήρηση των συμβατικών όρων και η επιλεξιμότητα έργων και ενεργειών ενώ προτάθηκαν και οι επιπλέον ενέργειες που είναι απαραίτητες για την επιτάχυνση του ρυθμού εφαρμογής του προγράμματος.

Ειδικότερα από την μεριά της Περιφέρειας παρουσιάσθηκε η Ομάδα Έργου του προγράμματος INNOVAGRO ενώ από την μεριά του Επιμελητηρίου  ως Lead Partner έγινε μία παρουσίαση του Έργου, τέθηκαν οι άμεσες προτεραιότητες και αναφέρθηκαν τα κρίσιμα σημεία για την επιτυχή ολοκλήρωση του. Επίσης , συζητήθηκαν οι βασικοί άξονες της από κοινού συμμετοχής σε νέα προγράμματα και συμφωνήθηκε η εξειδίκευση σχετικών πρωτοβουλιών τις προσεχείς εβδομάδες.

Να υπενθυμίσουμε ότι επικεφαλής εταίρος του έργου είναι το Επιμελητήριο Χανίων, και συμμετέχουν η Περιφέρεια Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το INSULEUR, η Ένωση Εμποροβιομηχανικών Επιμελητηρίων Αλβανίας, η Επαρχία της Potenza, το Πανεπιστήμιο Basilicata και η Γενική Συνομοσπονδία Γεωργίας από την  Ιταλία, το Επιμελητήριο Σερβίας καθώς και το Ινστιτούτο για Ολοκληρωμένες Λύσεις Ανάπτυξης – Ε-zvod Σλοβενίας.