ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλιμάκιο του Επιμελητηρίου | Καταγράφει το ενδιαφέρον των καταστηματαρχών της πλατείας 1866 για την δημιουργία «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου».

Το κατ’ αρχήν ενδιαφέρον των καταστηματαρχών, της πλατείας 1866 και των οδών Κόρακα, Κριάρη και Κορκίδη για την δημιουργία «Ανοικτού κέντρου εμπορίου» καταγράφει από χθες κλιμάκιο του Επιμελητηρίου που επισκέπτεται τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Το κλιμάκιο αποτελούμενο από το μέλος του ΔΣ του ΕΒΕΧ και Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων κ. Δημήτρη Μουντάκη, το επίσης μέλος του ΔΣ και πρόεδρο του Εμπορικού Τμήματος του φορέα, Δώρα Κυριακάκη και Διοικητική Υπάλληλο του Επιμελητηρίου, ενημερώνει τους επιχειρηματίες για την πρόθεση του Δήμου Χανίων και του ΕΒΕΧ, να ενταχθεί η περιοχή που δραστηριοποιούνται, στο πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης, «Open Mall», και κάνει αναλυτική καταγραφή των επιχειρήσεων, με χρήσιμα για το πρόγραμμα, στοιχεία.

Η πρόταση θα χρηματοδοτηθεί κατά 100% από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020 και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δράσεις τόσο για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, όσο και των προσόψεων των επιχειρήσεων της περιοχής, με στόχο να αναδειχθεί η εμπορική ταυτότητα, η ελκυστικότητα και η επιχειρηματικότητά της περιοχής παρέμβασης.

Να υπενθυμίσουμε ότι έως τέλη Σεπτεμβρίου 2018 ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο θα έχουν έτοιμη προς κατάθεση στο Υπουργείο Οικονομίας την πρόταση για την δημιουργία «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου» εφόσον βέβαια την αποδεχθούν και συμφωνήσουν οι επιχειρηματίες της περιοχής.