ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανοίγει τις «πύλες» του την Παρασκευή ο «Αγροτικός Αύγουστος 2018» | Συνέντευξη τύπου των διοργανωτών.

Ανοίγει τις «πύλες» του στα Χανιά ο “Αγροτικός Αύγουστος 2018”, την Παρασκευή 24 με κεντρικό θέμα: “Όταν η παράδοση πιστοποιείται”. Η διοργάνωση – θεσμός για τον Δήμο Χανίων πραγματοποιείται στην Πλατεία 1866 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.

Από την αρχή της θητείας μας προσδιορίσαμε τη φυσιογνωμία του “Αγροτικού Αυγούστου”, επιμένοντας στη συμμετοχή αποκλειστικά κρητικών παραγωγών και εταιρειών, που παράγουν και τυποποιούν αγροτικά προϊόντα, διαθέτοντας τις ανάλογες άδειες τυποποίησης. Σε αυτή μας την επιλογή δικαιωθήκαμε, απομακρύνοντας εικόνες, που θύμιζαν οργάνωση “λαϊκής αγοράς”. Η προσπάθειά μας επιβραβεύεται και από τους ίδιους τους εκθέτες, που αυξάνονται κάθε χρόνο”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 22/8/2018, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε από τους διοργανωτές.

“Προωθούμε, μέσω του “Αγροτικού Αυγούστου” τα προϊόντα μας, που έχουν προστιθέμενη αξία και μπορούν να σταθούν και στις διεθνείς αγορές. Έχοντας μάλιστα την εμπειρία και τα πολύ θετικά αποτελέσματα των προηγούμενων διοργανώσεων, επιλέξαμε και φέτος ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Δήμου μας για τη φιλοξενία του συγκεκριμένου κύκλου δράσεων, επιλογή που στηρίζεται θερμά και από τους ίδιους τους εκθέτες”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας.

Όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Χανίων στη διοργάνωση θα φιλοξενούνται επίσης προϊόντα, που έχουν παραχθεί από τους τροφίμους του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς, παραγωγοί με νέες καλλιέργειες, ενώ θα παρουσιαστούν και κρητικές παραδοσιακές συνταγές. Μάλιστα, ο κ. Βάμβουκας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει μεταξύ άλλων την Περιφέρεια, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Ε.Β.Ε.Χ. για την άψογη συνεργασία.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, επικρότησε τη συνέχιση του θεσμού του “Αγροτικού Αυγούστου”, χαρακτηρίζοντας τον σημαντική εκδήλωση, που βοηθά στην προώθηση του πολιτισμού και των αγροτικών προϊόντων και δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γευτούν, να δουν και να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες για μια εβδομάδα στο κέντρο της πόλης.

“Η Περιφερειακή Ενότητα θα συνεχίσει να εργάζεται γι’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, προωθώντας φέτος σε κατάλληλα διαμορφωμένο περίπτερο, στελεχωμένο με γεωπόνους, δράση ενημέρωσης για την οικοτεχνία, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος ενημέρωσης, ύψους 300.000 ευρώ. Η ενημέρωση απευθύνεται σε συμπολίτες μας, που θέλουν να δημιουργήσουν ανάλογη μονάδα στη Κρήτη”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βουλγαράκης.

Στη στήριξη του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου στον θεσμό του “Αγροτικού Αυγούστου” αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Ε.Β.Ε.Χ., Νίκος Ηλιάκης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: “Για άλλη μια χρονιά το Επιμελητήριο στηρίζει και συμμετέχει στη διοργάνωση του “Αγροτικού Αυγούστου”,  μια εκδήλωση – θεσμό, η οποία, ωστόσο, θα πρέπει να τεθεί σε νέες βάσεις, βρίσκοντας πιο προσβάσιμους και επισκέψιμους χώρους, που να υποδέχονται ακόμη περισσότερους εκθέτες. Η έκθεση να γίνει πόλος έλξης για τους Χανιώτες και τους τουρίστες, μια μεγάλη γιορτή για κάθε καλοκαίρι στα Χανιά”.

Τα εγκαίνια του “Αγροτικού Αυγούστου” που θα διαρκέσει έως τις 30 του μήνα θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24/8/2018, στις 20.00, στην Πλατεία 1866.