ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τη συμμετοχή του ΕΒΕΧ η πανελλήνια Επιμελητηριακή Συνδιάσκεψη Μεταφορών στη Λειβαδιά.

«Ελληνικές μεταφορές: Εξελίξεις – Προβληματισμοί – Προκλήσεις» το θέμα της 17ης Πανελλήνιας Επιμελητηριακής Συνδιάσκεψης Μεταφορών που έγινε προ ημερών στο Επιμελητήριο Βοιωτίας στην Λειβαδιά.

Η συνδιάσκεψη που έγινε στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΕΕΣΥΜ, ανέδειξε τις μεταφορές και την εφοδιαστική ως σημαντικούς τομείς ανάπτυξης της χώρας και επιβεβαίωσε τις δυνατότητές της Ελλάδος να έλξει διαμετακομιστικές ροές, προσφέροντας προστιθέμενη αξία και διαδραματίζοντας ρόλο διαμετακομιστικού κέντρου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επιπρόσθετα, πρόβαλε τη σημασία και τα οφέλη, από την ανάπτυξη ενός Ελληνικού Δικτύου Εμπορευματικών Κέντρων, και από την εφαρμογή συστημάτων Συνδυασμένων Μεταφορών (Πολυτροπικότητα). Παράλληλα επεσήμανε, την ανάγκη βελτίωσης των νησιωτικών ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και συνδέσεων και τον εκσυγχρονισμό των νησιωτικών και περιφερειακών λιμένων.

Να σημειωθεί ότι το Επιμελητήριο Χανίων εκπροσώπησε το μέλος της Διοίκησης Μανώλης Κοτσάκης ο οποίος κατά την διάρκεια των αρχαιρεσιών που έγιναν για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣΥΜ, εξελέγη μέλος του.