ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ραγδαίες οι εξελίξεις στη φορολογία τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα | Επισημάνσεις σε φορολογικό σεμινάριο στο ΕΒΕΧ.

Οι ραγδαίες αλλαγές των τελευταίων χρόνων στη φορολογία και ο «αγώνας» λογιστών και επιχειρηματιών να ενημερωθούν και να προσαρμοστούν στη νέα νομοθεσία επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια του δεύτερου φορολογικού σεμιναρίου που διοργάνωσαν το απόγευμα του Σαββάτου 21 Απριλίου στο Επιμελητήριο, ο φορέας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία οικονομολόγων ελεύθερων επαγγελματιών.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος συμβουλευτικής επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου  Δημήτρης Μουντάκης «οι αλλαγές που συντελούνται στη νομοθεσία είναι γρήγορες και πολλές.

Δεν είναι εύκολο οι επιχειρηματίες να τις παρακολουθήσουν οπότε πρέπει να τους δώσουμε τις πληροφορίες συγκεντρωμένες ώστε να αποφύγουν παγίδες και λάθη».

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν είπε ο κ. Μουντάκης ενώ το επόμενο διάστημα θα διοργανωθεί μια ημερίδα για την οδηγία της Ε.Ε. που αφορά την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων. «Η οδηγία αυτή μπαίνει σε εφαρμογή από τον Μάιο του 2018 οπότε είναι σημαντικό να ενημερωθούν οι επιχειρηματίες που διαχειρίζονται τέτοια δεδομένα καθώς τα πρόστιμα που προβλέπονται σε περιπτώσεις διαρροών προσωπικών δεδομένων, είτε ηλεκτρονικά είτε σε έντυπη μορφή, είναι πολύ υψηλά», πρόσθεσε.

Ομιλητές στο σεμινάριο ήταν τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών Τατιάνα Σφεληνιώτη και Καρύδα Αικατερίνη.