ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σημαντική συνάντηση Γάλλου πρέσβη – προέδρου Επιμελητηρίου | Προοπτικές συνεργασίας σε θέματα τουρισμού και εξωστρέφειας επιχειρήσεων.

Μια ουσιαστική με πολλές προοπτικές συνεργασίας συζήτηση είχαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου ο Γάλλος Πρέσβης κ. Christophe Chantepy με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Αντώνη Ροκάκη.

Ο Γάλλος Πρέσβης επισκέφτηκε τον πρόεδρο στο γραφείο του στο Επιμελητήριο συνοδεία της Ελληνίδας Προξένου κ. Κατερίνας Καστρινάκη και του Επικεφαλής της Οικονομικής Υπηρεσίας της Πρεσβείας κ. Olinier Dovergne, με τον οποίο συμφώνησαν σε μια καταρχήν συνεργασία σε θέματα Τουρισμού, αλλά και επαφών μεταξύ εισαγωγέων της Γαλλίας και των Χανίων αντίστοιχα.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ροκάκης: «Οι ακλόνητοι μέσα στον ιστορικό χρόνο δεσμοί των δύο χωρών αποτελούν και για τους δύο μας ένα βασικό θεμέλιο προοπτικής συνεργασίας. Σας καλωσορίζω στα Χανιά, έναν τόπο που έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με αντίστοιχους τόπους της Γαλλίας. Έχω την πεποίθηση ότι μαζί μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα υγιές περιβάλλον σε θέματα τουρισμού, εμπορίου, αλλά και από κοινού προτάσεων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις γειτονικές προς την Κρήτη, χώρες. Ως Επιμελητήριο Χανίων στοχεύουμε στην εξωστρέφεια, των επιχειρήσεων και των αρίστης ποιότητας προϊόντων μας, κάτι που ξέρουμε ότι η γαλλική αγορά θα αγκαλιάσει».

Από την πλευρά του ο κ. Σαντεπύ είπε μεταξύ άλλων: «Η Γαλλία ήταν και είναι σύμμαχος της Ελλάδας και θεωρούμε ότι όντως υπάρχουν πολλές προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Γαλλίας και Χανίων, κάτι που με τη βοήθεια σας θα επιδιώξουμε».

Η συζήτηση των δύο ανδρών προχώρησε και σε επίπεδο γεωπολιτικής λόγω της στρατηγικής θέσης των Χανίων, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένουμε μία εκ νέου επικοινωνία μεταξύ τους για τη χάραξη των επόμενων βημάτων συνεργασίας.

Λίγο πριν αναχωρήσει από το ΕΒΕΧ ο Γάλλος Πρέσβης και ο κ. Ροκάκης αντάλλαξαν δώρα εθιμοτυπίας.