ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναλαμβάνει επίσημα την προεδρία του ΕΒΕΧ ο Αντώνης Ροκάκης | Εξελέγη η νέα ΔΕ του φορέα.

Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης. Η νέα διοικητική επιτροπή του φορέα εξελέγη, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Νομοθεσία, το απόγευμα της Παρασκευής 5 Ιανουαρίου στην αίθουσα διαλέξεων του 4ου ορόφου του ΕΒΕΧ.

Κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ, κ. Ροκάκης, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Σας ζητώ να σεβαστείτε το αποτέλεσμα των εκλογών, τις επιλογές μου και να με αφήσετε να ασκήσω διοίκηση. Σας ζητώ να υπερψηφίσετε τις επιλογές μου. Θέλω τη συνεργασία όλων, και των 31 μελών του νέου Δ Σ»

Ο κ. Ροκάκης συνέχισε λέγοντας ότι «με όραμα, πείσμα και δουλειά θα κάνουμε περισσότερα πράγματα από ότι έχουν γίνει μέχρι τώρα», αναγνωρίζοντας παράλληλα και το έργο του κ.Μαργαρώνη κατά την διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος του ΕΒΕΧ.

«Έχουμε, τόνισε, ένα στρατηγικό σχέδιο, ένα πλάνο με το οποίο αξιοποιώντας και τα εργαλεία του Επιμελητηρίου, θα κάνουμε τα Χανιά κέντρο επιχειρηματικότητας. Σε αυτή τη προσπάθεια δεν πρέπει να λείπει κανείς.»

Είπε ακόμα ότι πρόθεση του είναι να αξιοποιηθούν όλα τα μέλη του ΔΣ και του προσωπικού του ΕΒΕΧ ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπει σε κανένα παιχνίδι «μοιράσματος καρεκλών».

«Το μόνο που θέλω από όλους είναι να σεβαστείτε το εκλογικό αποτέλεσμα και να  μπορέσουμε να διοικήσουμε», υπογράμμισε ο κ. Ροκάκης.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Μαργαρώνης, κατέθεσε πρόταση για συμμετοχή των τριών επικεφαλής των συνδυασμών σε ένα διαπαραταξιακό προεδρείο, ενώ όπως είπε για να διευκολύνει τη εκλογή της νέας Διοίκησης η παράταξη του δεν θα συμμετέχει με δικούς της υποψηφίους στη διαδικασία. «Η Διοίκηση είναι δικιά σας» είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος προς το νέο πρόεδρο κ. Ροκάκη.

Ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής συσπείρωσης» κ. Νίκος Βουρλάκης, είπε ότι ο συνδυασμός του θα συμμετέχει μόνο στο ΔΣ και όχι στη διαδικασία εκλογής νέας Διοικητικής Επιτροπής, αποχωρώντας από τη διαδικασία.

Σημείωσε δε, ότι κύριο μέλημα της  «Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης» είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των μικρών επιχειρήσεων μέσα από τη συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου.

Η νέα Διοικητική Επιτροπή του ΕΒΕΧ

Πρόεδρος: Αντώνης Ροκάκης

Α’ αντιπρόεδρος: Σταύρος Χατζηδημητρίου

Β’ αντιπρόεδρος: Γιάννης Μαργαρώνης

Γενικός Γραμματέας: Μιχάλης Χαιρετάκης

Οικονομικός επόπτης: Μιχάλης Μαυριδάκης

Υπεύθυνος ΓΕΜΗ: Γιώργος Πατεράκης

Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων: Δημήτρης Μουντάκης