ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο γαλλόφωνο περιοδικό «HORESCA» του Λουξεμβούργου δημοσίευμα για την ετήσια συνέλευση των Σομελιέ στα Χανιά.

Σε δημοσίευμα Ευρωπαϊκού περιοδικού  η Ένωση Ευρωπαίων Σομελιέ (ASE) γράφει, στη γαλλική γλώσσα για τις εντυπώσεις της από τα Χανιά όπου από τις 23-27 Οκτωβρίου πραγματοποίησε την ετήσια γενική της συνέλευση. Μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Η Ένωση Ευρωπαίων Σομελιέ οργάνωσε αυτή τη χρονιά την ετήσια Γενική Συνέλευση της στην αμπελουργική περιοχή Χανίων της Κρήτης.

Οι Σομελιέ της ASE προέρχονταν από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες όπως μεταξύ άλλων Ιταλία, Μονακό, Πορτογαλία, Ελβετία, Πολωνία, Λουξεμβούργο Μολδαβία και Γαλλία και βρέθηκαν μέσα από ένα εκπαιδευτικό ταξίδι για τέσσερις μέρες στα Χανιά. Αποφάσισαν στην Γενική τους συνέλευση μια στενή συνεργασία μεταξύ ASE και Κρήτης, την διοργάνωση ενός διαγωνισμού για τα Ελληνικά κρασιά και την εκπαίδευση Ελλήνων Σομελιέ με βεβαίωση, ένα αναγνωρισμένο δηλαδή δίπλωμα από το συλλογικό όργανο ποιότητας κρασιών και ποτών εγκεκριμένο από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Η παραμονή μας ήταν πολύ πλούσια σε συναντήσεις και πολύ εποικοδομητική. Η Γενική Συνέλευση της ASE θα πραγματοποιηθεί το 2018 στη Σλοβενία».