ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημερίδα για την Ανάπτυξη και την Επιχειρηματικότητα στο ΕΒΕΧ.

“Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη” το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιείται από  το πρωί σήμερα Παρασκευή στο Επιμελητήριο Χανίων με διοργανωτή το φορέα.

Οι θεματικές ενότητες αφορούν στην αγροτική παραγωγή, την μεταποίηση, την βιομηχανία, την βιοτεχνία και το εμπόριο, τις υπηρεσίες και τον τουρισμό και την νέα και καινοτομική επιχειρηματικότητα.

Σκοπός της ημερίδας η μετάδοση της αναγκαίας γνώσης και των εργαλείων που θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα των μελών του ΕΒΕΧ και η μεταφορά και η εφαρμογή καλών πρακτικών.

Διακεκριμένοι ομιλητές αναφέρθηκαν στις προαναφερόμενες ενότητες ενώ τις εργασίες της ημερίδας χαιρέτησαν ο ΓΓ Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης και ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας

Μεταξύ των ομιλητών οι:

  • Δρ Ιωάννης Κριτσωτάκις, Διδάκτωρ Εμπορικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Βιέννης
  • Κωνσταντίνος Γαλιάτσος, Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος (ΕΤΕΑΝ)
  • Αριστοτέλης Καρβέλας, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού (Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε.)
  • Γεώργιος Καββαθάς, Πρόεδρος Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.)
  • Δρ. Ευάγγελος Γρηγορούδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολής Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης, Πολυτεχνείου Κρήτης
  • Κώστας Μπάλας Καθηγητής ΣΜΥ, Πολυτεχνείου Κρήτης και πολλοί Ευρωπαίοι, πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι της commission επιμελητηριακοί και φορείς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΕΧ

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης είπε μεταξύ άλλων: «Το ΕΒΕΧ παίρνει για άλλη μια φορά πρωτοβουλία για την ενημέρωση των μελών του παρουσιάζοντας καλές πρακτικές με ομιλητές από διάφορες χώρες με στόχο να ωφεληθούν οι επιχειρήσεις

Πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία έχει ξεκινήσει και πραγματοποιείται από το ΕΒΕΧ τα τελευταία χρόνια ώστε έμπρακτα να είναι κοντά στον επιχειρηματία κυρίως στα δύσκολα χρόνια τα οποία βιώνουμε.

Τα βασικά στοιχεία της επιτυχίας συνέχισε είναι η γνώση των εξελίξεων, ο συντονισμός, η οργάνωση και οι δράσεις.

Το Επιμελητήριο ως οφείλει πρωταγωνιστεί και δημιουργεί την “σπίθα” και στα τέσσερα βασικά στοιχεία της επιτυχίας. Μετά τον λόγο τον έχουν οι επιχειρηματίες.

Εύχομαι να πραγματοποιηθούν με επιτυχία οι εργασίες του συνεδρίου. Με το πέρας του, θα δημοσιευθούν τα αποτελέσματα και θα τεθούν οι βάσεις για ένα πρακτικό οδικό χάρτη με τα βήματα που θα ακολουθήσουμε ώστε να ενισχύσουμε την εμπορική και τουριστική εξωστρέφεια του τόπου μας, κατέληξε στον χαιρετισμό του ο κ. Μαργαρώνης.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο επόμενο Newsletter.