ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιάννης Μαργαρώνης: «Σεβασμός στην γυναικεία επιχειρηματικότητα». Επισημάνσεις σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας του, ο  Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.)   σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χανίων διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: «Επιχειρηματικότητα 2ης Γενιάς και η Συμβολή του Coaching στην Οικογενειακή Επιχείρηση» το απόγευμα της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου στο ΕΒΕΧ.

Τον ΣΕΓΕ παρουσίασε η κ. Ηρώ Τσαγράκη μέλος του Συνδέσμου για την Επιχειρηματικότητα 2ης Γενιάς μίλησε η κ. Αναστασία Σαββίδου B’ Αντιπρόεδρος του  Συνδέσμου και για την Συμβολή του Coaching στην Οικογενειακή Επιχείρηση η κ. Λίνα Τσαλταμπάση Πρόεδρος του Συνδέσμου.

Αναφορικά με τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος Σ.Ε.Γ.Ε. όπως τονίστηκε αυτός παρέχει στις γυναίκες επιχειρηματίες της Ελλάδας το περιβάλλον να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις και τους εαυτούς τους.

Προάγει τη νεανική επιχειρηματικότητα, βελτιώνει την αναγνωρισιμότητα των επιτευγμάτων τους και προωθεί την ανάπτυξη των γυναικείων επιχειρήσεων μέσα από την έρευνα και τη πληροφόρηση.

Ο Σ.Ε.Γ.Ε. προάγει επίσης τη δεοντολογία και την ηθική στην άσκηση της επαγγελματικής

δραστηριότητας των γυναικών, ενώ συγχρόνως αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που αποδεικνύουν τη συναίσθηση της κοινωνικής του ευθύνης.

Ο Σύνδεσμος. απαριθμεί σήμερα περισσότερα από 900 μέλη απ’ όλη την Ελλάδα, τα οποία απολαμβάνουν τη δυνατότητα να: Παρακολουθούν εκδηλώσεις, και συνέδρια για ζωτικά θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα.

  • Αποκτούν πρόσβαση σε επιχειρηματικά δίκτυα της Ελλάδας και του

εξωτερικού, για την ανάπτυξη συνεργασιών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

  • Συμμετέχουν και επωφελούνται από τη θέση του Σ.Ε.Γ.Ε. ως φορέα εκπροσώπησης για τη βελτίωση των κοινωνικών, πολιτικών και επιχειρηματικών θεμάτων που αφορούν τις γυναίκες επιχειρηματίες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΕΧ

 Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης είπε μεταξύ άλλων:

«Ο ΣΕΓΕ είναι ένα πολύ δραστήριος Σύνδεσμος και από σήμερα ξεκινάμε μια δυνατή συνεργασία σε θέματα που αφορούν την γυναικεία επιχειρηματικότητα για την οποία

οφείλω να πω ότι η Περιφέρεια Κρήτης ήρθε πρώτη στην υποβολή και έγκριση προτάσεων και αυτό δείχνει το ενδιαφέρον και το θάρρος των γυναικών να επιχειρήσουν μεσα στην κρίση.

Για πρώτη φορά στο ΔΣ του Επιμελητηρίου μας εκλέχθηκαν 3 γυναίκες οι οποίες και εκπροσώπησαν δυναμικά τον κλάδο τους.

Όμως το ποσοστό των γυναικών που ασχολούνται με τα «κοινά» είναι ακόμα πολύ χαμηλό και θα θέλαμε μεγαλύτερη συμμετοχή.

Η άποψη μου είναι ότι οι γυναίκες είναι πιο δυνατές , οργανωτικές , υπομονετικές και συνεργάσιμες συνεπώς και πιο αποτελεσματικές.

Η λέξη που έχω για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα είναι μια : ΣΕΒΑΣΜΟΣ.

Μεγάλωσα μέσα σε οικογενειακή επιχείρηση και έχω να σας πω ότι είναι μεγάλη κληρονομιά γιατί η μεταφορά εμπειριών και συμβουλών είναι το πολυτιμότερο.

Υπάρχουν βέβαια και αρνητικά όμως αυτά έχουν είναι πολύ λιγότερα.

Η διαδοχή οικογενειακών επιχειρήσεων είναι πολύ συνηθισμένη στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Λόγω της κρίσης αυτό το μοντέλο θα συνεχιστεί εντονότερα και θα πρέπει κατέληξε ο κ. Μαργαρώνης να το υποστηρίζουμε συμβουλευτικά».