ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χθες στο ΕΒΕΧ | Ένα “ταξίδι” στα αρώματα, τις γεύσεις και τους αμπελώνες…

Ευκαιρία να δοκιμάσουν τα τοπικά κρητικά κρασιά θα έχουν την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στο ΚΑΜ οι Ευρωπαίοι Σομελιέ που βρίσκονται στα Χανιά στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης τους που πραγματοποιείται με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης.

Στο μεταξύ οι Σομελιέ μέλη του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου (ASE) το απόγευμα της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου  κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Επιμελητήριο είχαν την ευκαιρία, να δοκιμάσουν βραβευμένα κοκτέιλ που ετοίμασε γι’ αυτούς η ομάδα του bar / restaurant “Boheme” να γνωρίσουν τα τοπικά κρασιά και ν’ απολαύσουν  γκουρμέ κρητικές λιχουδιές.

Ένα welcome drink για αρχή, με βάση τον 1ο Κρητικό αφρώδη οίνο, το Zazazu.

Αρώματα θυμαριού, πικραμύγδαλο, πλούσιες γεύσεις εσπεριδοειδών και απαλές επιγεύσεις φρούτων από το ιδανικό για απεριτίφ με απαλές φυσαλίδες, δροσερή οξύτητα και αισθητή γλυκύτητα, αφρώδη οίνο. Ένα ανοιξιάτικο ταξίδι στην Κρητική γη!

Στην συνέχεια οι εκλεκτοί καλεσμένοι είχαν την χαρά να δοκιμάσουν κάτι παγκοσμίως μοναδικό! Την ανάμειξη ελαιολάδου και αλκοόλ σε Cocktail!  Promised Land!

Κουβανέζικο ρούμι Havana Club 7 anos αρωματισμένο με το υπέροχο premium ελαιόλαδο Pamako, μονοποικιλιακό , γκρέιπφρουτ, σπιτικό σιρόπι κανέλας και φρεσκοστυμένο χυμό λεμονιού.

Εντυπωσιασμένοι οι Ευρωπαίοι Σομελιέ με παγκόσμιο ειδικό βάρος στην γευσιγνωσία, μυήθηκαν στην τελετουργία της εξέλιξης και του μετασχηματισμού των Κρητικών προϊόντων σε εμπειρία απόλαυσης.

Με μια λέξη, όπως πολλές φορές ακούστηκε από τα χείλη τους: Magnifique!

Κατά την διάρκεια της βραδιάς ο πρόεδρος  του Δικτύου Οινοποιών Δυτ. Κρήτης κ. Νίκος Καραβιτάκης έκανε μια παρουσίαση του Δικτύου και των τοπικών ποικιλιών κρασιών, ενώ ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Γιάννης Μαργαρώνης έκανε σύντομο χαιρετισμό καλωσορίσματος.

Από νωρίς σήμερα το πρωί οι Ευρωπαίοι Σομελιέ επισκέπτονται οινοποιεία των Χανίων ενώ μεταξύ των Σομελιέ ο γνωστός από τη συνεργασία του με το ΕΒΕΧ πρόεδρος του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ Αριστοτέλης Καρβέλλας.

Να σημειωθεί ότι η ASE είναι η μόνη ένωση Σομελιέ η οποία έχει θέση στην ειδική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ποιότητα του Οίνου, των Αλκοολούχων και του Φαγητού.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕΧ

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μαργαρώνης είπε στον χαιρετισμό του: «Σας καλωσορίζουμε θερμά στα Χανιά και εκφράζουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι κάνατε ένα μακρύ ταξίδι για να πραγματοποιήσετε την Γενική Συνέλευση σας εδώ. Η πόλη μας, η Αντιπεριφέρεια Χανίων και η Περιφέρεια Κρήτης δεσμεύονται να κάνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για να γίνει  ο τόπος μας αξιόπιστος και ευχάριστος προορισμός για διεθνείς συναντήσεις, συνέδρια καθώς και για εκπαίδευση, κατάρτιση και εξειδικευμένες τουριστικές εκδηλώσεις. Η απόφασή σας να επιλέξετε τα Χανιά για την ετήσια συνάντησή σας, αναγνωρίζει αυτές τις προσπάθειες. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να κάνουμε αυτή την ευκαιρία μια αποτελεσματική και ευχάριστη εμπειρία για όλους εσάς.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας θα γευτείτε τα εκλεκτά κρασιά μας, τα παραδοσιακά μας φαγητά, θα γνωρίσετε τον τόπο μας και θα περπατήσετε στη παλιά μας πόλη πασίγνωστη για την ομορφιά της σ’ όλο τον κόσμο.

Σας ευχόμαστε να έχετε μια παραγωγική συνάντηση και μια ωραία παραμονή στα Χανιά».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της παραμονής των ASE περιλαμβάνει:

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Γενική συνέλευση στο ξενοδοχείο ΚΡΗΤΗ 10π.μ.

Οινογευσία και τοπική γαστρονομία (ΚΑΜ) 12 το μεσημέρι

Επίσκεψη σε τυροκομεία και αποστακτήρια

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Επίσκεψη, σε Οινοποιία και στο Θέρισσο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αναχώρηση από τα Χανιά