ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Δευτέρα στο ΕΒΕΧ | Γευσιγνωσία ξένων ελαιολάδων.

Oι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα ελαιόλαδα του διεθνούς ανταγωνισμού σε μία εκδήλωση που οργανώνει το Επιμελητήριο Χανίων σε συνεργασία με το Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου «Αthena».

Η σεμιναριακή εκδήλωση γευσιγνωσίας, που φιλοξενείται στην αίθουσα διαλέξεων «Δημοσθένης Γαγάνης» του Επιμελητηρίου (4ος όροφος), θα γίνει τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα και απευθύνεται σε επαγγελματίες από το χώρο του ελαιολάδου, πρωτίστως ελαιοπαραγωγούς. Στόχος των διοργανωτών είναι να παρουσιαστούν οι καλές πρακτικές που μπορεί να οδηγήσουν σε διακρίσεις των ελληνικών ελαιολάδων σε διεθνείς διαγωνισμούς και να δοκιμαστούν βραβευμένα ελαιόλαδα από άλλες χώρες, ώστε οι συμμετέχοντες να μπορέσουν να αντιληφθούν «ιδία γεύσει» τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που αναζητούν οι κριτές στους διεθνείς διαγωνισμούς.

Στην εκδήλωση που θα γίνει στο ΕΒΕΧ  θα δοκιμαστούν, υπό την καθοδήγηση της κας Κατσούλη που είναι διαπιστευμένη δοκιμάστρια ελαιολάδων, 10 ελαιόλαδα από την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, το Ισραήλ και την Τυνησία. Εκτός των άλλων, είναι μία μοναδική ευκαιρία για τους παρευρισκόμενους να γνωρίσουν ευρέως διαδεδομένες (αλλά άγνωστες στη χώρα μας) ποικιλίες ελιάς όπως η Picual, η Arbequina, η Frantoio, η Coratina και η Hojiblanca άλλες, λιγότερο διαδεδομένες, όπως η Picuda, η Leccino, η Cobrancosca και η Madural και, αναπάντεχα, ελαιόλαδα από τη «δική μας» Κορωνέικη, από την Ισπανία και το Ισραήλ.