ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην πλατεία 1866 στα Χανιά ο φετινός «Αγροτικός Αύγουστος» | Από Παρασκευή 25 έως Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Ανοίγει τις «πύλες» την Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 8.00 το βράδυ στα Χανιά η 19η Έκθεση Κρητικών Προϊόντων “Αγροτικός Αύγουστος 17”, με κεντρικό θέμα: “Όταν η παράδοση πιστοποιείται”. Η διοργάνωση, είναι του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Επιμελητήριο Χανίων και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου.

“Για άλλη μια χρονιά οι συνδιοργανωτές επιμένουν ποιοτικά, ώστε οι συμμετέχοντες να είναι αποκλειστικά Κρητικοί παραγωγοί και εταιρείες, που παράγουν και τυποποιούν αγροτικά προϊόντα και διαθέτουν τις ανάλογες άδειες τυποποίησης, αφού τα προϊόντα πρέπει να έχουν την προστιθέμενη αξία, που δικαιούνται και τη θέση, που τους αρμόζει”.

Παράλληλα στηρίζοντας τη δυνατότητα, που δίνεται, μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για εξωστρέφεια των Καταστημάτων Κράτησης, για δεύτερη φορά φέτος σε διοργάνωση του “Αγροτικού Αυγούστου”, θα φιλοξενηθούν προϊόντα, που έχουν παραχθεί υπό την επιμέλεια των τροφίμων του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς. Ενδιαφέρουσες είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις της διοργάνωσης, στις οποίες συμμετέχουν μουσικά παραδοσιακά συγκροτήματα, ενώ υπάρχει και πλούσιο πρόγραμμα προώθησης της κρητικής διατροφής, σε συνεργασία με το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας και Πολιτισμού και τον γνωστό chef, Γιάννη Αποστολάκη, το ΕΠΑ.Λ. Βρυσών, που διακρίθηκε σε εμπορικό μαθητικό διαγωνισμό μεταξύ 83 εικονικών επιχειρήσεων από σχολεία όλης της Ελλάδας, καθώς και άλλες εταιρείες, που θα παρουσιάσουν συνταγές με βάση τα κρητικά προϊόντα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνει: