ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο|Η παρουσίαση των Διαγωνισμών Ελαιολάδου «LONDON IOOC 2017» .

Το Επιμελητήριο Χανίων στο πλαίσιο της υποστήριξης της εξωστρέφειας των Χανιώτικων Επιχειρήσεων διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με την εταιρεία Confexpo Ltd για να  παρουσιάσει τους διαγωνισμούς ελαιολάδου Λονδίνου με την επωνυμία LONDON IOOC 2017, International Olive Oil Competitions.

Τα βραβεία που απονέμονται αφορούν:

• Την  ΠΟΙΟΤΗΤΑ έξτρα παρθένου ελαιολάδου (London QUALITY olive oil awards)

• Τον  ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΥΓΕΙΑΣ έξτρα παρθένου ελαιολάδου (London HEALTH CLAIM olive oil awards)

• Την  ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ έξτρα παρθένου ελαιολάδου (London DESIGN olive oil awards)

Σκοπός των διαγωνισμών είναι η προσθήκη αξίας στα ελληνικά ελαιόλαδα (add value), αφού οι νικητές έχουν την δυνατότητα να επικολλήσουν το λογότυπο του βραβείου πάνω στην ετικέτα του προϊόντος τους και έτσι να τύχουν μεγαλύτερης αναγνωσιμότητας από εμπόρους και καταναλωτές. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν μόνο τυποποιημένα ελαιόλαδα που κυκλοφορούν νόμιμα στα καταστήματα λιανικής πώλησης.

Οι παραγωγοί, έμποροι και μεταποιητές ελαιολάδου θα έχουν τη ευκαιρία ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις συμμετοχής στους παραπάνω διαγωνισμούς, τα οφέλη από αυτήν την συμμετοχή και τις προοπτικές που παρουσιάζει η Αγγλική αγορά.

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου  2017 στις 5:30 το απόγευμα στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητήριου Χανίων (4ος όροφος) περιλαμβάνει :

17:30 : Προσέλευση

18:00 – 18.15 :Χαιρετισμό Προέδρου Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Μαργαρώνη

18:15 – 18: 30 :Εισήγηση κ. Γιώργου Κουβέλη, (Γενικού διευθυντή οργάνωσης διαγωνισμών Λονδίνου), www.Fooderra.com  «Πύλη  Βρετανικής αγοράς τροφίμων και ποτών».

18:30 – 19:00 :Εισήγηση  κ. Μανώλη Σαλιβαρά, (Διεθνής αξιολογητής – γευσιγνώστης            ελαιολάδου). «Η σπουδαιότητα των οργανοληπτικών  χαρακτηριστικών στα                                           υψηλής ποιότητας και με προστιθέμενη αξία εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα-παράγοντες που τα επηρεάζουν».

19:00 – 19:45 : «Τα οφέλη της συμμετοχής στους διαγωνισμούς ελαιολάδου Λονδίνου 2017». Δημιουργήστε δυνατά σήματα (brand names) για αύξηση εξαγωγών ( Γιώργος Κουβέλης).

19:45 – 20:15 : Ερωτήσεις – Απαντήσεις